PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea joi şi vineri, în ţară şi la Bucureşti

Joi, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară în Câmpia Română. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului îndeosebi după-amiaza în nordul, centrul ţării şi în zona montană, iar spre seară şi la începutul nopţii în regiunile estice şi sud-estice, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Urmărește
1352 afișări
Imaginea articolului PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea joi şi vineri, în ţară şi la Bucureşti

PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea joi şi vineri, în ţară şi la Bucureşti (Imagine: SIlviu Matei/Mediafax Foto)

Izolat cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 25...26 de grade în Maramureş până la 38...39 de grade în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei.

Minimele termice se vor încadra între 14 şi 24 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni. Indicele de confort termic temperatură-umezeală va atinge şi depăşi pragul critic de 80 în sudul ţării şi izolat în rest.

La Bucureşti, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic accentuat, după-amiaza. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară şi la începutul nopţii când vor fi condiţii de averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 20...22 de grade.

Vineri, vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară după-amiaza în Lunca Dunării, iar local în regiunile sudice disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza în zona de munte, iar seara şi noaptea, îndeosebi în sud-vestul, centrul şi nord-estul teritoriului, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 28 şi 36 de grade, iar cele minime se vor încadra între 14 şi 24 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

Vezi cum va fi vremea în oraşul tău, pe Apropo.ro!

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici