- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (25.09.2012, 15:11)
- Alexandra Vladescu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua până pe 8 octombrie
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 25 septembrie - 8 octombrie, în fiecare regiune a ţării.
Urmărește
25497 afișări
PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua până pe 8 octombrie (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
BANAT
În perioada 25-28 septembrie temperaturile maxime medii vor creşte până la valori de 31…32 grade C, vremea devenind deosebit de caldă. După 29 septembrie va avea loc un proces de răcire treptată, iar în intervalul 6-8 octombrie valorile termice se vor apropia de mediile multianuale ale perioadei, cu maxime de 21…22 grade C. Minimele termice vor creşte spre medii de 16…17grade C în primele zile, după care vor scădea până în jurul valorii de 10 grade C, la sfârşitul intervalului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Probabilitatea de ploi, în general slabe cantitativ, va creşte după data de 30 septembrie.
CRIŞANA
În primele zile ale intervalului vremea va deveni deosebit de caldă, cu medii ale temperaturilor maxime de 30…31 grade C. Din 29 septembrie, vreme se va răci treptat până la valorii medii ale maximelor apropiate de cele normale, cuprinse între 20 şi 22 grade C, în ultimele zile. Media temperaturilor minime va creşte treptat până spre 16 grade C pe 29 septembrie, după care va scădea până la valori medii de aproximativ 9 grade C la sfârşitul intervalului.
Vor cădea ploi, în general slabe cantitativ şi pe arii restrânse, în prima zi a intervalului şi, din nou, după 29-30 septembrie.
TRANSILVANIA
Media temperaturilor maxime va creşte până la sfârşitul primei săptămâni, atingând valori de 28…29 grade C. Din 30 septembrie vremea va intra într-un proces de răcire treptată, astfel încât în perioada 6-8 octombrie, media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 20 grade C. Temperaturile minime vor scădea de la medii de aproximativ 14 grade C în perioada 27-30 septembrie, până la 6…8 grade C în ultimele zile ale intervalului de prognoză.
Probabilitatea pentru ploi, în general slabe cantitativ, va fi mai mare în zilele de 25 şi 30 septembrie şi, din nou, în jurul datei de 4 octombrie.
MARAMUREŞ
Vremea va fi deosebit de caldă până pe 29 septembrie, cand media temperaturilor maxime va atinge 29…30 grade C. Apoi vremea se va răci, astfel încât în perioada 6-8 octombrie maximele termice vor scădea spre valori medii de 19…20 grade C. Mediile temperaturilor minime vor creşte spre 15 grade C în primele zile, după care vor scădea până la 7…8 grade la sfârşitul intervalului de prognoză.
Vor fi averse însoţite şi de descărcări electrice pe 25 septembrie, iar apoi probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai mare după 29-30 septembrie.
MOLDOVA
Vremea va fi deosebit de caldă în prima săptămână, când media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 28...29 grade C, dar în intervalul 29 septembrie-1 octombrie va urma o uşoară răcire, spre 20...21 grade C la valorile diurne şi spre 8...10 grade C la cele nocturne. Ulterior regimul termic se va menţine relativ constant la valori apropiate de cele normale climatologic.
Ploi slabe cantitativ şi pe arii restrânse vor fi posibile în a doua parte a intervalului.
DOBROGEA
Temperatura aerului va avea o tendinţă de scădere uşoară şi treptată, atât la valorile maxime cât şi la cele minime, astfel încât spre sfârşitul intervalului maximele se vor situa, în general, între 20 şi 22oC. Vremea se va menţine în general frumoasă, probabilitatea de ploaie fiind nulă în primele zile şi destul de scăzută în restul intervalului.
MUNTENIA
Vremea va fi frumoasă şi caldă până spre sfârşitul lunii septembrie, cu medii ale temperaturilor maxime în jurul a 30 grade C şi minime de peste 14 grade C. Scăderea de temperatură din prima decadă a lui octombrie se va asocia cu creşterea probabilităţii de apariţie a ploilor, dar acestea vor fi de scurtă durată şi, în general, slabe cantitativ.
OLTENIA
Temperatura aerului va continua să crească uşor în ultimele zile ale lunii septembrie, maximele termice urmând să se situeze, în general, peste valoarea de 30 grade C. Prima decadă a lunii octombrie va aduce o răcire, mai pronunţată între 1 şi 4 octombrie. Astfel, spre finalul intervalului, temperaturile maxime se vor situa în jurul a 22 grade C.
Probabilitatea de apariţie a ploii este aproape nulă până la sfârşitul lunii, apoi sunt de aşteptat ploi slabe.
LA MUNTE
Valorile termice se vor menţine relativ ridicate pentru această perioadă a anului, până la sfârşitul lunii, după care vremea va intra într-un proces de răcire treptată, determinând scăderea maximelor de temperatură spre o medie de 10...12 grade C şi a minimelor spre 2...4 grade C.
Vor fi ploi locale, în general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de apariţie după data de 30 septembrie.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe