- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (10.08.2012, 13:40)
- Alexandra Vladescu - Mediafax
PROGNOZA METEO pentru următoarele două săptămâni. Cât de cald va fi şi când va ploua
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 7-20 august, în fiecare regiune a ţării.
Urmărește
25731 afișări
PROGNOZA METEO pentru următoarele două săptămâni. Cât de cald va fi şi când va ploua (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
BANAT
Valorile termice vor marca o scădere treptată în primele zile ale intervalului, iar mediile temperaturilor maxime vor coborî până la 24 de grade pe 11-12 august, vremea devenind răcoroasă pentru a doua decadă a acestei luni. În intervalul 13-16 august se va produce o uşoară încălzire, apoi maximele diurne se vor situa în jurul mediilor multianuale ale perioadei şi nu vor mai avea variaţii semnificative.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
În prima parte a perioadei de prognoză şansele de ploaie vor fi foarte reduse. Probabilitatea pentru precipitaţii, slabe cantitativ şi pe areale restrânse, dar însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, va creşte după data de 11 august.
CRIŞANA
Temperatura aerului va scădea de la o zi la alta pănă în jurul datei de 11 august, când media maximelor va atinge 23 de grade, caracterizând o vreme răcoroasă pentru această lună. Între 12 şi 17 august regimul termic va avea o tendinţă de creştere uşoară şi treptată, iar în ultimele zile ale perioadei de prognoză se va menţine constant la valori medii ale maximelor diurne de aproximativ 30 de grade şi ale minimelor nocturne de 16 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 11 august, iar în jurul datei de 15 august, aversele, în general slabe cantitativ, se vor semnala pe arii mai extinse şi vor fi însoţite de descărcări electrice.
TRANSILVANIA
În prima parte a intervalului, temperaturile vor marca o scădere accentuată, astfel încât în 11 şi 12 august maximele se vor situa, în medie, în jurul valorii de 22 de grade. Ulterior, un proces de uşoară încălzire va aduce valorile termice în limite normale pentru a doua decadă a lunii august, respectiv 28 de grade pentru mediile diurne şi aproximativ 14 grade pentru cele nocturne, cu tendinţă de staţionaritate până la sfârşitul perioadei de prognoză.
Probabilitatea de ploaie va creşte după 9 august, dar cantităţi mai importante de apă sunt de aşteptat doar în jurul datelor de 11 şi, respectiv, 15 august, când aversele vor avea şi caracter torenţial şi se vor semnala pe arii mai extinse.
DOBROGEA
În intervalul 7- 12 august temperaturile vor scădea de la o zi la alta, de la valori medii ale maximelor diurne de 35 de grade la începutul perioadei menţionate până la aproximativ 24 de grade la sfârşitul acesteia. O uşoară creştere a temperaturilor se va produce între 13 şi 15 august, după care tendinţa va fi de staţionaritate la valori medii de circa 28 ... 29 de grade, apropiate de normele climatologice pentru a doua decadă a lunii august.
Aversele, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, vor cădea cel mai probabil între 10 şi 12 august. Ploi de scurtă durată, slabe cantitativ, sunt posibile şi în jurul datei de 15 august, iar în restul intervalului de prognoză probabilitatea de precipitaţii va fi extrem de redusă.
MARAMUREŞ
Vremea se va răci treptat în primele zile ale intervalului de prognoză, mediile temperaturii aerului vor scădea cu aproximativ 10 grade, iar regimul termic va deveni răcoros în jurul datei de 11 august, când media pe regiune a valorilor maxime va fi de circa 22 de grade. În intervalul 12 - 17 august va avea loc o încălzire uşoară şi treptată, iar între 18 şi 20 august temperatura aerului se va menţine apropiată de normele climatologice ale perioadei, respectiv 28 de grade la valorile maxime diurne şi 15 grade la cele minime nocturne.
În primele zile ale intervalului de prognoză este puţin probabil să plouă, dar după 10 august vor cădea ploi, mai ales averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, mai importante cantitativ şi pe arii mai extinse pe 11 şi 12 august şi, din nou, în jurul datei de 15 august.
MOLDOVA
Temperatura aerului va fi în scădere accentuată în primele zile ale intervalului, maximele urmând să se situeze în jurul valorii de 22 de grade pe 12 august, când vremea va deveni răcoroasă. O creştere uşoară şi treptată a temperaturilor va avea loc începând cu 13 august, pentru ca la sfârşitul intervalului de prognoză mediile pe regiune ale temperaturilor maxime să atingă 29 de grade, valoare normală pentru această perioadă a anului.
La începutul şi sfârşitul perioadei de prognoză probabilitatea pentru precipitaţii va fi foarte redusă. În intervalul 9-16 august sunt prognozate averse, care vor fi mai abundente şi se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datelor de 11, 12 şi 15 august.
MUNTENIA
În prima parte a intervalului de prognoză vremea se va răci accentuat de la o zi la alta, până spre 12 august, când temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 25 de grade. Va urma o uşoară creştere a acestora, iar între 14 şi 20 august temperatura aerului se va menţine relativ constantă, în jurul mediilor multinanuale.
Între 9 şi 12 august şi, din nou pe 15 august, va creşte probabilitatea pentru averse izolat mai însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În celelalte zile ale intervalului de prognoză probabilitatea de ploaie va fi redusă.
OLTENIA
Vremea se va răci treptat între 8 şi 12 august, devenind răcoroasă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi medii mai scăzute cu aproximativ 14 grade decât cele de la începutul intervalului. Apoi se va produce o creştere uşoară şi treptată a temperaturii aerului, spre maxime care vor avea, la nivelul regiunii, valori medii de 30...31 de grade, apropiate de normele climatologice ale celei de-a doua decade a lunii august.
Vor fi ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ, dar însoţite de fenomene electrice şi intensificări ale vântului, cu o probabilitate mai mare între 9 şi 11 august şi, din nou, în jurul datei de 15 august.
LA MUNTE
În prima parte a intervalului, răcirea treptată a vremii va determina scăderea valorilor temperaturilor maxime până spre o medie de 12 grade în ziua de 12 august, în timp ce mediile minimelor nocturne vor scădea până la 4...5 grade. Va urma o uşoară creştere a temperaturilor, spre medii de 18 grade ziua si aproximativ 10 grade noaptea, vremea devenind normală din punct de vedere termic pentru a doua decadă din august.
Probabilitatea pentru precipitaţii, mai ales averse însoţite de descărcări electrice, va fi mai mare în intervalul 9 - 15 august, cu un vârf în jurul datei de 11 august. În rest doar trecător, în cursul după-amiezelor, sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:40
Deputat PSD, despre o candidatură a lui Victor Ponta la prezidenţiale: Ar fi o aventură personală
-
astăzi, 11:35