- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.09.2016, 06:00)
- Alexandru Moise
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni: În perioada 12-25 septembrie vremea se va menţine în general caldă
Administraţia Naţională de Meteorologie estimează că în perioada 12-25 septembrie vremea va rămâne în continuare caldă, cu temperaturi maxime diurne cuprinse între 27-30 de grade, cu ploi slabe, pe zone restrânse, dar cu probabilitatea apariţiei unor averse moderate şi răciri între 18-21 septembrie.
Urmărește
681 afișări
Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni: În perioada 12-25 septembrie vremea se va menţine în general caldă (Imagine: Shutterstock)
ANM precizează că "estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia", şi că "sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor".
În Banat, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, variaţiile termice de la o zi la alta nu vor fi semnificative, astfel că vremea se va menţine mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 27...30 de grade şi ale minimelor de 14...17 grade. O răcorire a vremii se va resimţi în cea de-a doua săptămână, astfel că regimul termic va deveni apropiat de cel climatologic specific perioadei, fiind de aşteptat maxime de 22...24 de grade şi minime de 11...14 grade, mediat pe regiune. La începutul perioadei de referinţă, vor fi averse pe arii restrânse şi în general slabe. Probabilitatea pentru ploi mai frecvente şi în general moderate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 18 - 20 septembrie şi, posibil, în ultimele zile ale prognozei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
-
Ciolacu: Sărbătoarea Crăciunului ne reaminteşte valoarea comuniunii şi a dorinţei de a face bine
-
Marii investitori în fondurile private de acţiuni se plâng că sunt blocaţi în China şi nu mai pot ieşi
-
Lumea înverzeşte: succese majore în lupta împotriva schimbărilor climatice
În Crişana, prima săptămână de prognoză arată că vor fi variaţii termice semnificative, astfel că se va menţine o vreme mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 27...30 de grade şi ale minimelor de 13...17 grade. O răcorire a vremii se va resimţi pe parcursul celei de-a doua săptămâni, astfel că regimul termic va deveni apropiat de cel specific acestei perioade din an, fiind de aşteptat maxime de 22...24 de grade şi minime de 10...13 grade, în medie regională. La începutul perioadei de referinţă vor fi averse izolate, în general slabe. Probabilitatea pentru ploi mai frecvente şi în general moderate cantitativ va creşte în intervalul 18 - 20 septembrie şi, posibil, în ultimele zile ale prognozei.
În Transilvania, valorile termice se vor menţine, pe parcursul primei săptămâni, mai ridicate decât cele specifice la mijlocul lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 24...28 de grade şi ale minimelor de 10...14 grade. O răcorire a vremii se va resimţi după data de 18 septembrie astfel că regimul termic va deveni apropiat de cel climatologic specific perioadei, fiind de aşteptat maxime de 20...24 de grade şi minime de 8...12 grade, mediat pe regiune. În prima parte a perioadei de referinţă, ploi slabe vor fi posibile doar izolat. Apoi probabilitatea pentru ploi locale, în general moderate cantitativ va creşte, cu precădere pentru intervalul 18 - 20 septembrie.
Pentru Maramureş, prognoza arată că pe parcursul primei săptămâni de prognoză, deşi vor fi uşoare variaţii termice de la o zi la alta, vremea se va menţine mai caldă decît ar fi normal în a doua decadă a lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 25...29 de grade şi ale minimelor de 11...16 grade. O răcorire a vremii se va resimţi în cea de-a doua săptămână, astfel că regimul termic va deveni apropiat de cel climatologic specific perioadei, fiind de aşteptat maxime de 20...23 de grade şi minime de 9...12 grade, mediat pe regiune.La începutul perioadei de referinţă doar izolat vor fi posibile averse slabe. Probabilitatea
pentru ploi mai frecvente, moderate cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 18 - 20 septembrie şi, posibil, în ultimele zile ale prognozei.
Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, în Moldova vor exista variaţii semnificative ale temperaturii aerului. De la o vreme călduroasă în primele două zile, în care media regională a maximelor termice va fi de 30 de grade, iar cea a minimelor nocturne de 16 grade, în jurul datei de 15 septembrie se va ajunge la un regim termic normal pentru acea dată calendaristică. Apoi, până la sfârşitul săptămânii, valorile termice vor creşte din nou, la o medie de 26...27 de grade a temperaturilor maxime şi în jur de 13 grade a celor minime. În cea de-a doua săptămână de prognoză, atât valorile termice diurne cât şi cele nocturne vor marca o scădere uşoară şi treptată, în medie la nivel regional cu aproximativ 2 grade, apropiindu-se astfel de mediile climatologic specifice acestei perioade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalul 18 - 21 septembrie, când se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Până la sfârşitul intervalului de prognoză doar pe arii restrânse vor mai fi ploi slabe, trecătoare.
În Dobrogea, de la o vreme călduroasă în primele trei zile ale intervalului de prognoză, în care media regională a maximelor termice va fi de 27....29 de grade, iar a celor minime de aproximativ 18 grade, se va ajunge în zilele de 15 şi 16 septembrie la un regim termic apropiat de normalul acestei perioade, în urma unei scăderi de 5...6 grade. Apoi, până la sfârşitul săptămânii valorile termice vor creşte din nou, iar vremea va redeveni caldă pentru a doua decadă a lunii septembrie, cu o medie de 25 de grade a temperaturilor maxime şi în jur de 16 grade a minimelor termice. Pe tot parcursul celei de-a doua saptămâni de prognoză nu vor fi modificări semnificative, valorile termice fiind în scădere uşoară de la o zi la alta, de la o medie regională a temperaturilor maxime de 24....25 grade la început, spre 21...22 grade la finalul intervalului, în timp ce media minimelor nocturne va scădea de la 16 la 14 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în intervalul 19 - 21 septembrie, când vor fi şi perioade cu ploi însemnate cantitativ, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză doar izolat vor mai fi ploi slabe, trecătoare.
În Muntenia, în cea mai mare parte a primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă, cu o medie la nivel regional a temperaturilor maxime de 28...30 de grade şi de 14...16 grade a celor minime. Excepţie vor face zilele de 15 şi 16 septembrie când se va consemna o scădere de aproximativ 4 grade, atât a temperaturilor diurne cât şi a celor nocturne. În a doua săptămână, se va manifesta o tendinţă de scădere uşoară şi treptată a regimului termic, astfel că la sfârşitul intervalului se vor înregistra valori apropiate de mediile multianuale specifice datei, respectiv temperaturi maxime, în medie, de 22 de grade şi minime, la nivel regional, de 11...12 grade. Probabilitatea pentru ploi moderate cantitativ şi pe arii extinse va fi ridicată în intervalul 18 - 21 septembrie. Ulterior, până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, doar trecător şi pe spaţii mici va mai ploua slab.
Regimul termic în Muntenia va avea o tendinţă de scădere uşoară şi treptată pe tot parcursul intervalului de prognoză, de la o vreme mult mai caldă în prima săptămână, spre valorile termice apropiate de mediile climatologic specifice perioadei, la finalul intervalului. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 30 grade, spre 22 grade în jurul datei de 24 septembrie. Media regională a temperaturile nocturne va fi de asemenea în scădere, de la 16 la 11 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor, local moderate cantitativ, va fi mai mare în intervalul 18-21 septembrie. În rest, numai trecător şi pe arii restrânse va ploua slab, în special în jurul datelor de 23 şi 24 septembrie.
La munte, regimul termic nu va avea variaţii importante în decursul celor două săptămâni de prognoză, tendinţa fiind de scădere uşoară şi treptată, în special în a doua jumătate a intervalului când valorile termice se vor apropia de mediile climatologic specifice perioadei, după ce în prima săptămână vor caracteriza o vreme caldă pentru cea de-a doua decadă a lunii septembrie. Astfel, maximele diurne vor varia de la o medie de 18 grade în prima săptămână spre 12 grade, în jurul datei de 24 septembrie. Temperaturile nocturne vor avea valori, mediate la scara întreagii regiuni, de la 11 grade la începutul intervalului spre 4...5 grade la sfârşitul celor două săptămâni. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mai ridicată în intervalul 11 - 14 septembrie şi din nou după 17 septembrie, când se vor înregistra şi cantităţi de apă însemnate.
Citeşte şi: Termenul de înregistrare a unui nou-născut, modificat: Perioada va creşte de la 15 la 30 de zile
Citeşte şi: Învăţăturile demnitarilor către copii şi profesori, la început de an şcolar. Tăriceanu: Făceţi-i pe copii să vină la şcoală cu plăcere!/ Cioloş: Nu căutaţi titluri goale de conţinut
Citește pe alephnews.ro: O explozie la o fabrică de muniții din Turcia a dus la moartea a cel puțin 12 persoane și la rănirea altor patru. Autoritățile investighează incidentul
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Joe Biden comută pedepsele a 37 de condamnați la moarte. Acestea au fost transformate în închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe