- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (26.11.2020, 14:44)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Program de 400.000 de euro, finanţat de Comisia Europeană, pentru combaterea abandonului şcolar
- Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat lansarea unui program, finanţat cu 400.000 de euro de Comisia Europeană, pentru combaterea abandonului şcolar din România.
- Conform ministrului Educaţiei, în funcţie de nevoi, şcoala va avea acces la programe precum „Şcoală după şcoală”, masă caldă, transport gratuit, ore remediale.
- Potrivit ministrului, în ciclul financiar 2021-2027, România va accesa fonduri europene pentru extinderea la nivel naţional a proiectului.
Urmărește
489 afișări
Program de 400.000 de euro, finanţat de Comisia Europeană, pentru combaterea abandonului şcolar
Potrivit ministrului Educaţiei, programul-pilot se va aplica în 11 unităţi de învăţământ din zece judeţe.
„Zilele trecute am semnat ordinul de ministru prin care pornim, în parteneriat cu specialiştii Comisiei Europene, cel mai aplicat program-pilot implementat în România pentru combaterea abandonului şcolar. Pentru început, în perioada noiembrie 2020 - iunie 2021, proiectul va pilota Mecanismul de Avertizare Timpurie în Educaţie (MATE) la nivel de învăţământ gimnazial, în 11 unităţi de învăţământ din 10 judeţe cu număr ridicat de elevi cu risc de abandon şcolar (Bacău, Braşov, Bucureşti, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Sibiu şi Vaslui)”, a scris Monica Anisie pe Facebook.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Conform acesteia, bugetul programului este de 400 de mii de euro şi este finanţat integral de Comisia Europeană.
Prin acest program se propune realizarea unui modul informatic bazat pe indicatori de identificare a elevilor cu risc de părăsire timpurie a şcolii, contractarea experţilor Băncii Mondiale care să ofere consiliere dirigintelui, directorului, profesorilor, în vederea identificării şi aplicării măsurilor şi a activităţilor personalizate pentru fiecare şcoală, copil în parte şi realizarea unor planuri de intervenţie, soluţii personalizate şi de monitorizare pentru fiecare elev ce prezintă un grad de risc.
Conform ministrului Educaţiei, în funcţie de nevoi, şcoala va avea acces la programe precum „Şcoală după şcoală”, masă caldă, transport gratuit, ore remediale.
„Ce e diferit faţă de alte programe: se va realiza o monitorizare, în funcţie de indicatori clari, a fiecărui copil în parte; se va realiza o centralizare informatică a copiilor identificaţi, pe fiecare şcoală, cu risc de abandon şcolar; se va monitoriza comportamentul copilului, iar pe baza acestuia se va interveni (dacă are mai multe absenţe, dacă manifestă un comportament schimbat etc); şcoala se va implica mai mult în familie, pentru a afla cum este tratat copilul, cu ce probleme sociale se confruntă părinţii etc; finanţarea programului este condiţionată de indicatori anuali de performanţă, mai exact, creşterea promovabilităţii trebuie să fie probată de cifre reale”, a mai scris Monica Anisie pe reţeaua de socilizare.
Potrivit ministrului, în ciclul financiar 2021-2027, România va accesa fonduri europene pentru extinderea la nivel naţional a proiectului.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe