- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.08.2022, 21:19)
- Cosmin Pirv
Program dedicat copiilor diagnosticaţi cu boli grave. Cîmpeanu: Şcoala din spital va funcţiona în cadrul universităţilor de medicină şi farmacie
- Şcoala din spital, program dedicat copiilor diagnosticaţi cu boli grave, va fi organizată şi va funcţiona în cadrul universităţilor de medicină şi farmacie.
- Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu spune că procesul de educaţie se va desfăşura individualizat, la patul din spital.
Urmărește
290 afișări
Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a participat joi la o întâlnire cu profesori, învăţători, voluntari, medici şi psihologi implicaţi în sprijinul educaţiei copiilor spitalizaţi, alături de reprezentanţi ai universităţilor de medicină şi farmacie, pentru a analiza cele mai eficiente mijloace de susţinere a „Şcolii din Spital” prin intermediul proiectelor noilor legi ale educaţiei.
„Am avut un dialog deschis despre cât de importantă este o altfel de abordare a dreptului la educaţie pentru copiii diagnosticaţi cu boli grave, toţi participanţii la întâlnirea de astăzi fiind direct implicaţi în educaţia din spital, având contact zilnic cu nevoile copiilor spitalizaţi. Tratamentele pentru aceşti copii, pentru patologiile pe care le au, sunt de durată şi foarte grele. Procesul de educaţie în cadrul spitalului va fi un sprijin real pentru copiii care sunt pacienţi internaţi. Actul educaţional, alături de tratamentul medical, contribuie la recuperarea şi reintegrarea celor aflaţi în această situaţie”, susţine Cîmpeanu într-o postare pe Facebook.
Potrivit acestuia, copiii diagnosticaţi cu boli grave vor avea acces nediscriminatoriu la educaţie prin faptul că procesul de educaţie se va desfăşura individualizat, adaptat nevoilor fiecăruia, la patul din spital, pe grupe în cadrul spitalului sau online, cadrul didactic fiind în permanentă legatură cu medicul curant al copilului. Ministrul spune că este nevoie să fie formaţi profesori cu un profil special.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
„Şcoala din spital va fi organizată şi va funcţiona în cadrul instituţiilor de învăţământ superior de medicină şi farmacie, care vor înfiinţa unităţi de învăţământ preuniversitar <Şcoala din Spital> şi vor face parte din sistemul naţional de învăţământ. Procesul de educaţie de la nivelul acestora va fi desfăşurat de către cadre didactice titulare în învăţământ şi de către alte cadre didactice membre ale Corpului Naţional al Profesorilor pentru <Şcoala din Spital>, urmând a fi reglementată modalitatea de normare a acestora, într-un mod flexibil şi adaptat specificului din spital. Se va asigura o resursă umană disponibilă pentru desfăşurarea procesului de învăţământ prin înfiinţarea Corpului Naţional al Profesorilor pentru <Şcoala din spital>”, susţine ministrul Educaţiei.
El anunţă că procesul de educaţie va fi adaptat specificului bolii, perioadei de spitalizare şi anului de studiu în care este înmatriculat elevul. Programa va fi una diferenţiată, ţinându-se cont de numărul de ore alocat.
Sorin Cîmpeanu spune că în acest fel copiii vor avea asigurată continuitatea şcolarizării, care le va permite să promoveze anul de studiu în curs sau participarea la evaluările organizate pentru finalizarea unui nivel de învăţământ.
El spune că înscrierea şi şcolarizarea în cadrul „Şcolii din Spital”, precum şi revenirea în unitatea de învăţământ la care elevul a fost înmatriculat anterior se vor realiza într-un mod flexibil.
„Pe toată perioada spitalizării, preşcolarii, elevii şi părinţii acestora beneficiază de consiliere administrativă cu privire la drepturile educaţionale pe care le au. Pe toată perioada spitalizării, se desemnează un cadru didactic monitor, care are obligaţia de a supraveghea parcursul educaţional al preşcolarului/elevului, de a ţine în permanenţă legătura cu unitatea de învăţământ la care acesta a fost înmatriculat înainte de spitalizare şi de a propune orice măsură educaţională în interesul acestuia”, mai arată ministrul.
El spune că finanţarea pentru perioada în care antepreşcolarul/preşcolarul/elevul este înscris la şcoala din spital se realizează prin transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei, cel puţin la nivelul costului standard per antepreşcolar/preşcolar/elev, majorat cu 100%, în baza contractului complementar.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe