Program pentru revenirea foştilor deţinuţi pe piaţa muncii şi integrarea lor în societate

Un program pentru revenirea foştilor deţinuţi pe piaţa muncii şi integrarea lor în societate a fost lansat, joi, meseriile pentru care vor fi pregătiţi sunt cele de zootehnist, legumicultor, apicultor, împletitor papură şi muncitor constructor lemn, chirpici, piatră.

Urmărește
217 afișări

Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de trei ani, iar centrele pilot de instruire, atât pentru deţinuţi, cât şi pentru ofiţerii supraveghetori, vor fi amenajate în Delta Dunării, în cadrul Penitenciarului Tulcea, secţia Chilia şi grindul Tătaru.

Proiectului "Revenirea foştilor deţinuţi pe piaţa muncii şi integrarea lor în societate", proiect co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, a fost lansat joi, la Penitenciarul Bucureşti - Rahova.

Acest proiect are ca beneficiar Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi se implementează în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Universitatea de Vest Timişoara, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi.

Obiectivul principal al acestui proiect este de a susţine reintegrarea în societate şi pe piaţa muncii a foştilor deţinuţi printr-o serie de activităţi de instruire ce au ca scop calificarea deţinuţilor în meserii ecologice, instruirea personalului supraveghetor în vederea îmbunătăţirii interacţiunii acestora cu deţinuţii şi nu în ultimul rând, emiterea unor recomandări pentru crearea unei reţele de centre de incluziune socială şi analiza bunelor practici la nivelul Uniunii Europene cu privire la reintegrarea socială a deţinuţilor prin intermediul unui studiu elaborat în cadrul proiectului.

Sistemul pilot de training pentru persoanele private de libertate din regim semi-deschis şi deschis va fi realizat pentru meserii precum: zootehnist, legumicultor, apicultor, împletitor papură şi muncitor constructor lemn, chirpici, piatră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici