Program prelungit la ştranduri, fântâni arteziene şi stropitul străzilor

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a decis, luni, să adopte o serie de măsuri împotriva caniculei precum prelungirea programului ştrandurilor publice, stropirea străzilor cu apă suplimentar şi funcţionarea fântânilor arteziene până la ora 23.00.

Urmărește
667 afișări
Imaginea articolului Program prelungit la ştranduri, fântâni arteziene şi stropitul străzilor

Program prelungit la ştranduri, fântâni arteziene şi stropitul străzilor (Imagine: Mediafax Foto)

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a avut, luni, o serie de discuţii cu conducerile RADET şi RATB privind planul de măsuri în caz de caniculă, pentru ca responsabilii celor două regii să fie pregătiţi pentru intervenţii de urgenţă, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

Astfel, PMB a decis ca Dispeceratul Primăriei să funcţioneze non stop, echipele societăţii Apa Nova să se ocupe în regim de urgenţă de avariile ce pot interveni în sistemul de alimentare cu apă şi echipele firmei LUXTEN să colaboreze cu cei de la Electrica pentru remedierea în timp util a eventualelor pene de curent.

De asemenea, PMB a decis ca ştrandurile publice să funcţioneze cu program prelungit, fântânile arteziene pâna la ora 23.00, iar Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement să asigure echipe care vor fi permanent pregătite pentru intervenţii în caz de defecţiuni.

În cazul în care Administraţia Naţională de Meteorologie va comunica avertizare de cod portocaliu, vor fi amplasate puncte de prim ajutor şi pentru distribuirea de apă potabilă în şcoli, grădiniţe, farmacii, centre comerciale, pieţe, la care vor lucra, în sistem de voluntariat, studenţi sau rezidenţi ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie.

Totodată, Poliţia Comunitară va acţiona pentru prevenirea scăldatului în locuri neamenajate şi va informa cetăţenii cu privire la riscul de îmbolnavire, iar arterele principale vor fi stropite cu apă suplimetar.

Primăria Capitalei atrage atenţia deţinătorilor de parc auto cu greutatea mai mare de 7,5 tone să respecte prevederile Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (HCGMB) 134/2004 completată de HCGMB 132/2005 privind circulaţia autovehiculelor de mare tonaj.

Primăria Generală a Municipiului Bucureşti şi Prefectura stabilesc în continuare măsuri comune de intervenţie pentru situaţiile speciale de caniculă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o atenţionare cod galben de caniculă pentru judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov şi pentru municipiul Bucureşti, unde se aşteaptă, marţi după-amiază, temperaturi de 36 şi 37 de grade Celsius.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici