- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Programul "Fructe în şcoli" va fi derulat şi în anul şcolar 2010-2011 şi va costa 13,4 milioane euro
Programul "Fructe în şcoli" va fi derulat şi în anul şcolar 2010-2011 şi va fi finanţat cu 13,4 milioane de euro, fonduri europene şi de la bugetul de stat, având ca beneficiari 1,7 milioane de elevi ai claselor I-VIII, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru.
Programul "Fructe în şcoli" va fi derulat şi în anul şcolar 2010-2011 şi va costa 13,4 milioane euro (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)
Guvernul a adoptat miercuri o hotărâre care prevede că finanţarea va fi asigurată cu 9,7 milioane de euro de UE, restul banilor provenind de la bugetul de stat, iar programul va fi lansat la 1 noiembrie.
"Această schemă constă în acordarea zilnică, pe o perioadă de 93 de zile, începând de la 1 noiembrie, a unui măr pentru copiii din clasele I-VIII", a spus Dumitru.
Ministrul Agriculturii a adãugat că odată cu publicarea actului normativ în Monitorul Oficial consiliile judeţene şi consiliile locale vor lansa licitaţii publice pentru achiziţia merelor, măsura venind şi în sprijinul pomicultorilor români care în perioada următoare vor culege recoltele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Oficial! Dan Şucu este noul acţionar majoritar al clubului Genoa din serie A
-
Klaus Iohannis: Următoarele alegeri vor avea mai multă transparenţă, lecţiile au fost învăţate
-
Iohannis: România a avut o problemă enormă şi a făcut faţă
Potrivit lui Mihail Dumitru, fructele trebuie să îndeplinească anumite standarde de calitate.
De asemenea, programul prevede şi acţiuni educative adiacente, privind producţia de fructe şi alimentaţia sănătoasă.
"Noi am ales trei forme de acţiuni adiacente: organizarea de vizite la fermele pomicole sau legumicole, la staţiuni de cercetare pomicolă sau legumicolă, prezenţa la evenimente de genul Ziua recoltei, expoziţii, târguri şi alte evenimente similare, organizarea de concursuri tematice cu premii, ca modalităţi practice, educative care să contribuie la dezvoltarea competenţelor elevilor prin activităţi de grădinărit, cum ar fi concursuri interactive în care copiii participă la plantarea de pomi, realizarea de broşuri sau materiale didactice al căror scop este cunoaşterea beneficiilor consumului de fructe şi legume proaspete", a detaliat Dumitru.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO