Prima pagină » Social » HoReCa cere prelungirea programului de funcţionare în noaptea de Revelion

HoReCa cere prelungirea programului de funcţionare în noaptea de Revelion

HoReCa cere prelungirea programului de funcţionare în noaptea de Revelion

Ieri, la prefectură, s-a discutat despre restricţiile din domeniul HoReCa. O mică parte dintre restaurante încalcă restricţiile. Cu acest lucru au fost de acord atât prefectul, cât şi DSP-ul şi reprezentanţii HoReCa.

Dragoş Anastasiu, antreprenor din industrie şi purtător de cuvânt al Alianţei pentru Turism, îţi spune că autorităţile nu vor suplimenta măsurile în perioada următoare. Ba chiar, speră ca în noaptea de Revelion să obţină o prelungire a programului până la ora 1:00. O decizie în acest sens se va lua zilele viitoare.

Dragoş Anastasiu, purtător de cuvânt Alianţa pentru Turism: Dacă vom respecta măsurile, este foarte posibil că începând din ianuarie, cu anumite restricţii, restaurantele să se poată deschide la interior. Sunt probleme în configurarea teraselor. Trebuie să aibă un perete şi un tavan sau trebuie să nu aibă tavan.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, spune că măsurile vor putea fi relaxate doar dacă măsurile în vigoare vor fi respectate cu stricteţe, astfel încât rata de incidenţă să scadă. Pentru redeschiderea la interior a restaurantelor trebuie să avem o rată de infectare de 3 la mia de locuitori. Ieri a fost de 7,01 la mie.

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei: Nu se respectă în mod deosebit măsurile sanitare şi restricţiile în ceea ce priveşte acele terase amenajate. La acest moment măsurile care sunt în vigoare sunt păstrate. Noi nu am propus măsuri suplimentare. Şi unii şi ceilalţi solicită ca pe perioada sărbătorilor să fie prelungit programul. În terase, în hoteluri, în supermarket-uri, în mall-uri, deci toţi au solicitat suplimentarea programului.

  • Angajaţi din HoReCa şi-au pierdut job-ul în 2020: cca 70.000
  • Angajaţi la începutul anului: 400.000
  • Pierderi HoReCa: 80%