Prima pagină » Social » Consumul de carne de porc este fără pericol pentru populaţie

Consumul de carne de porc este fără pericol pentru populaţie

Consiliului Ştiinţific al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) spune că, în acest moment, consumul de carne de porc este fără pericol pentru consumatori şi recomandă populaţiei să nu aibă reţineri din acest punct de vedere.
Consumul de carne de porc este fără pericol pentru populaţie
14 dec. 2008, 15:23, Social

"Consiliul Ştiinţific a analizat măsurile întreprinse de ANSVSA ca urmare a introducerii în România, în condiţiile de comerţ intracomunitar, a unor cantităţi de carne de porc suspectă de contaminare cu dioxină, provenită din mai multe state membre, cu origine Irlanda", se arată într-un comunicat de duminică al instituţiei.

Astfel, Consiliul Ştiinţific a apreciat că măsurile întreprinse de ANSVSA, care a început investigaţiile înainte de a fi notificată de către Comisia Europeană, au fost în acord cu reglementările europene pentru asemenea situaţie de criză şi eficiente.

"Consiliul Ştiinţific, luând în considerare şi rezultatele studiului Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) privind reacţiile adverse la consumul de carne de porc contaminată cu dioxină, la nivelul înregistrat în acest incident, în condiţiile unui consum mare, zilnic, pe o durată de 90 de zile (situaţie de fapt exagerată), situaţie care nu s-a înregistrat în România, nu ar putea conduce la efecte adverse asupra sănătăţii consumatorilor", precizează sursa citată.

Citeşte şi:

Carne de porc din Irlanda a ajuns în depozitele unei firme din Bucureşti

Carnea de porc din Irlanda, livrată la cinci firme din Ilfov, Buzău şi Olt

Carnea de porc cu dioxină afectează sănătatea doar dacă este consumată continuu

Tăriceanu cere date privind carnea de porc din Irlanda