- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.07.2013, 00:06)
- Roxana Alexe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proiect: Amenzi de 5.000 de lei pentru lucrări neautorizate pe străzi reabilitate din Capitală
Administratorii reţelelor edilitare care nu obţin, înainte de autorizaţia de construire, Acordul Primarului General pentru executarea de lucrări pe străzi reabilitate din Capitală riscă amenzi de 5.000 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi dezbătut în şedinţa de joi a CGMB.
Urmărește
234 afișări
Proiect: Amenzi de 5.000 de lei pentru lucrări neautorizate pe străzi reabilitate din Capitală (Imagine: Ovidiu Micsik-Mediafax Foto)
Administratorii reţelelor edilitare care efectuează lucrări în Capitală ar putea fi amendaţi cu sume cuprinse între 2.500 şi 5.000 lei dacă nu sunt respectate normele pentru lucrărilor de infrastructură, potrivit proiectului care va fi dezbătut joi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).
În expunerea de motive a proiectului se arată că, având în vedere schimbările succesive de legislaţie precum şi dezvoltarea rapidă a oraşului, "este imperios necesară" modificarea vechii hotărâri din 1994 privind aprobarea Normelor pentru avizarea, autorizarea, coordonarea şi execuţia lucrărilor de infrastructură (tehnico-edilitare şi stradale) de pe teritoriul municipiului Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Noul comisar pentru mediu al UE: „Am vorbit prea puţin despre apă". Seceta şi pierderile de pe conducte afectează industrii întregi
-
Vinul roşu se confruntă cu un declin „existenţial”. Specialist francez, despre vin: "Dacă bunicul bea 300 de litri de vin roşu pe an, tatăl bea 180 de litri, iar fiul, 30 de litri”
-
Polonia exclude Ungaria de pe lista de invitaţi la evenimentul de preluare a preşedinţiei rotative a UE
Proiectul de hotărâre are în vedere realizarea unei proceduri unice, stabilind şi documentele necesare pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor de construire şi de intervenţie pentru lucrările de infrastructură la nivelul Capitalei.
Din punct de vedere procedural, noul mod de avizare simplifică procedura şi reduce termenele de autorizare a lucrărilor, se arată în expunerea de motive a proiectului.
De asemenea, prin proiectul de hotărâre, se stabileşte procedura de recepţie preliminară şi finală a lucrărilor necesare remedierii avariilor.
Textul propus conţine şi prevederi referitoare la aprobarea execuţiei lucrărilor tehnico-edilitare şi stradale în perioada sezonului rece, respectiv între 15 noiembrie şi 15 martie, precum şi la autorizarea lucrărilor care se execută pe străzi modernizate sau care se află în perioada de garanţie.
Pentru obţinerea Acordului Primarului General pentru execuţia lucrărilor tehnico-edilitare, în perioada sezonului rece, administratorul de reţea trebuie să depună un "memoriu justificativ privind necesitatea executării lucrării" în această perioadă.
Astfel, administratorii reţelelor şi constructorii lucrărilor edilitare au obligaţia ca, în termen de cinci zile de la data termenului avizat, să solicite în scris administratorilor domeniului public, reprezentanţilor Administraţia Străzilor, ADP-urilor de sector sau direcţiilor de specialitate din primăriile de sector, recepţia preliminară a zonelor afectate de lucrări. Un exemplar al proceselor verbale de recepţie va fi înaintat direcţiei de specialitate din cadrul Primariei Municipiului Bucureşti ca structură de specialitate.
Vor fi amendaţi cu 5.000 de lei administratorii reţelelor edilitare şi constructorii lucrărilor care nu obţin, înainte de autorizaţia de construire, Acordul Primarului General, eliberat de Primăria Municipiului Bucureşti prin direcţia de specialitate, pentru lucrările care urmeză să se execute pe străzile deja modernizate sau reabilitate, sau cele aflate în perioada de garanţie sau întreţinere.
Dacă în termen de maxim cinci zile lucrătoare de la data primirii comenzii de refacere a zonelor afectate de lucrări de la administratorul de reţea, societatea care are în garanţie sau în întreţiere artera nu aduce la starea iniţială zonele afectate, amenda este tot de 5.000 de lei.
Restul neconformităţilor vor fi sancţionate cu amenzi cuprinse între 2.500 şi 5.000 lei.
Citește pe alephnews.ro: Zeul Gratuităților vine din Japonia și are o avere de aproape 4 milioane de dolari. Cum folosește cupoanele și ofertele zilnic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Ilona Brezoianu i-a dat replica lui Dan Negru după ce a criticat audiențele Revelionului de la Antena 1: „Monștri sacri”
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe