Proiect de 5 milioane de euro pentru instruirea profesorilor din Bihor şi Timiş, lansat la Oradea

Un proiect european în valoare de aproximativ cinci milioane de euro, în care sunt implicaţi 4.400 de profesori din Bihor şi Timiş, care vor învăţa cum să aplice mai bine prevederile noii legi a educaţiei, a fost lansat, vineri, la Oradea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
11 afișări

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului Oana Badea, care a participat la eveniment, a declarat, într-o conferinţă de presă, că la capătul procesului de formare profesorii implicaţi vor şti cum să predea în şcoli conform noii legi a educaţiei.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bihor, Dorel Luca, a declarat, în aceeaşi conferinţă de preă, că în proiectul inaugurat vineri sunt implicate 4.400 de cadre didactice din cele două judeţe, care vor învăţa, printre altele, cum să folosească calculatorul, cum să îşi proiecteze şi să implementeze curricula centrat pe competenţe, sau metode interactive şi inovative de predare.

Conferinţa de lansare a proiectului "Educatori pentru societatea cunoaşterii" se desfăşoară în perioada 27-29 ianuarie 2011, la Oradea, iar proiectul se derulează între 1 octombrie 2010 şi 30 septembrie 2013, fiind cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Valoarea proiectului este de 20.941.448 de lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 15.610.938 de lei.

Pe de altă parte, secretarul de stat Oana Badea a făcut şi câteva aprecieri pe marginea noii legi a educaţiei, spunând că fără nişte norme clare de aplicare, textul de lege înseamnă doar hârtie şi cuvinte.

În acest context, ea a spus că ministerul a semnat, joi, un protocol cu 20 de asociaţii profesionale ale cadrelor didactice, care are ca obiectiv acordarea de sprijin pentru redactarea legislaţiei secundare la Legea Educaţiei, care va da naştere, ulterior, normelor şi metodologiei de aplicare a acesteia.

"Ministerul Educaţiei a primit o procedură de redactare a legislaţiei secundare, iar pentru prima oară acest proces se face de jos în sus. Una dintre criticile pe care cadrele didactice le aduceau ministerului era aceea că «cineva acolo sus gândeşte rupt de realitate şi în consecinţă acestea nu se pot aplica»", a spus Badea.

Badea a afirmat că în acest sens şefii inspectoratelor şcolare judeţene au constituit deja grupuri de lucru, formate din profesori care activează la catedră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici