- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proiect de lege: Adopţia unui copil de către un cuplu din străinătate, posibilă dacă unul dintre soţi este cetăţean român
Comisiile senatoriale propun să fie posibilă adopţia unui copil de către un cuplu cu domiciliul în străinătate, dacă unul dintre soţi este cetăţean român, în termen de doi ani de la data la care copilul a fost declarat adoptabil, în cazul în care nu a fost identificat niciun adoptator în România.
Proiect de lege: Adopţia unui copil de către un cuplu din străinătate, posibilă dacă unul dintre soţi este cetăţean român (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)
Senatorii din Comisia juridică şi Comisia pentru muncă au propus, marţi, modificarea legislaţiei în acest sens.
Adopţia ar fi posibilă în termen de doi ani de la data la care copilul a fost declarat adoptabil, dacă nu a fost identificat niciun adoptator în România.
Senatorii au adoptat, în acest sens, un amendament la un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei, iniţiat de Guvern.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Guvernul PSD-PNL publică scrisoarea Ucrainei despre interzicerea lui George Simion în țară. Ce spune liderul AUR
-
Finalul războiului din Ucraina se întrevede. Declaraţia lui Zelenski: „se va termina mai repede” cu Trump preşedinte
-
Presa din Serbia a ieşit la atac după meciul de aseară: "Fotbaliştii falsului stat Kosovo au părăsit terenul. Delegaţia falsului stat a atacat jurnaliştii! A trimis mesaje de ameninţare"
-
Cum să ieşi la suprafaţă ca IT-ist într-o industrie care şi-a pierdut suflul. Care sunt cele mai căutate skilluri la momentul actual cu care poţi să ignori criza
Preşedintele Comisiei juridice, social-democratul Toni Greblă a declarat, la finalul dezbaterilor, că membrii celor două comisii au urmărit interesul copilului declarat adoptabil.
"E vorba de copii care provin din medii mai puţin favorizate şi cărora vrem să le dăm o şansă să poată fi adoptaţi, în primul rând de către familie în sens mai larg, până la rude de gradul IV, adică până la verişori primari. De asemenea, soţul care s-a recăsătorit să poată să adopte copilul provenit dintr-o altă căsătorie şi, în sfârşit, s-a dorit ca şi cetăţenii români care şi-au stabilit reşedinţa în străinătate să aibă această posibilitate", a spus Greblă.
Senatorii din cele două comisii parlamentare au eliminat din proiectul legislativ care modifică legea adopţiilor obligativitatea instituită părintelui adoptator de a-l informa pe copil că a fost adoptat precum şi testele ADN obligatorii pentru bărbaţii care recunosc un copil din afara căsătoriei, în cazul în care acesta este adoptat de soţie.
Şefului Oficiului Român pentru Adopţii, Bogdan Panait, a declarat, marţi, că proiectul legislativ urmăreşte, pe de o parte micşorarea perioadei în care un copil devine adoptabil şi, pe de altă parte, o clarificare a procedurilor, atât pentru părinţi cât şi pentru justiţie.
Proiectul legislativ privind adopţiile, prioritate legislativă a Guvernului, care a primit un raport favorabil, cu majoritate de voturi, va fi dezbătut de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO