Proiect de lege: Funcţionarii publici parlamentari pot avea activităţi în instituţii şi regii

Mai mulţi parlamentari propun, printr-un proiect, ca funcţionarii publici parlamentari să poată desfăşura activităţi în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice sau al regiilor autonome, dacă sunt desemnaţi prin act administrativ, în legea actuală fiind consideraţi incompatibili în acest caz.

Urmărește
306 afișări
Imaginea articolului Proiect de lege: Funcţionarii publici parlamentari pot avea activităţi în instituţii şi regii

Proiect de lege: Funcţionarii publici parlamentari pot avea activităţi în instituţii şi regii (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit legii statutului funcţionarilor publici parlamentari, aceştia nu pot deţine funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice şi în cadrul cabinetului demnitarului, cu excepţia cazului în care raportul de serviciu este suspendat şi nici în cadrul regiilor autonome sau al societăţilor comerciale din sectorul public.

Iniţiatorii propun modificarea acestei legi astfel încât funcţionarii publici parlamentari să nu se afle în incompatibilitate dacă desfăşoară activităţi renumerate sau nerenumerate în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice sau a regiilor autonome şi societăţilor comerciale din sectorul public, în cazul în care sunt desemnaţi printr-un act administrativ, emis în condiţiile legii, să participe în calitate de reprezentant al autorităţii sau instituţiei publice în cadrul unor organisme sau organe colective de conducere.

Ei consideră că, în prezent, funcţionarii publici parlamentari au un statut discriminatoriu faţă de ceilalţi funcţionari publici care beneficiază de o astfel de prevedere.

Iniţiatorii proiectului sunt 19 parlamentari PSD, PNL, PPDD, PDL, UDMR, printre care Ioan Dîrzu, Marian Ghiveciu, Ioan Munteanu, Ioan Stan, Toader Dima, Kelemen Attila, Octavian Bumbu, Vasile Iliuţă, George Scarlat, Costel Șoptică.

Proiectul a fost depus în 28 aprilie şi urmează să intre mai întâi în dezbaterea Senatului, Camera Deputaţilor fiind decizională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici