- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (31.10.2014, 21:53)
- Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proiect de OUG: Combaterea braconajului în Delta Dunării se va face de Comisariatul de Control Integrat
Combaterea braconajului piscicol şi cinegetic în Delta Dunării, de care se ocupă în prezent şapte instituţii cu atribuţii de control, se va face de Comisariatul de Control Integrat, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă (OUG), pus în dezbatere publică de Ministerul Mediului.
Urmărește
464 afișări
Proiect de OUG: Combaterea braconajului în Delta Dunării se va face de Comisariatul de Control Integrat (Imagine: Valentina Sarosi/Mediafax Foto)
Proiectul de OUG vizează modificarea şi completarea Legii nr.82/ 1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", precum şi modificarea şi completarea altor acte normative.
În acest moment, prin Hotarârea Guvernului nr. 1217/2012, este aprobată structura organizatorică a Administraţiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunării" (ARBDD) care cuprinde şi Direcţia Comisariatul de Control Integrat "Delta Dunării", având ca scop principal combaterea braconajului piscicol şi cinegetic din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, se arată în nota de fundamentare a proiectului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Comisariatul de Control Integrat "Delta Dunării" coordonează din punct de vedere programatic şi funcţional, toate organismele de control ce se află în subordinea/structura/coordonarea sau sub alte autorităţi ale administraţiei publice centrale ori deconcentrate ale acestora în cazul săvârşirii contravenţiilor prevăzute de art.12 din Legea nr.82/1993 şi colaborează cu structurile Ministerului Administratiei şi Internelor. Actualmente pentru combaterea braconajului piscicol si cinegetic în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării sunt 7 (şapte) instituţii cu atribuţii de control şi constatare.
Prin proiectul de act normativ se urmăreşte crearea unui organism unic de control în vederea combaterii braconajului piscicol şi cinegetic pentru evitarea situaţiilor de suprapunere de atribuţii şi control în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, se mai spune în nota de fundamentare.
Potrivit proiectului de OUG, în cadrul ARBDD funcţionează Comisariatul de Control Integrat "Delta Dunării", care realizează supravegherea întregului perimetru al rezervaţiei, având atribuţii în aplicarea politicii Guvernului în materia prevenirii, constatării şi sancţionării încălcării prevederilor legale privind protecţia mediului, a fondului cinegetic şi a resursei piscicole. Conducerea Comisariatului de Control Integrat "Delta Dunării" va fi asigurată de un comisar şef, având în subordine, comisari, inspectori ecologi şi agenţi ecologi.”
Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor săvârşite în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, prevăzute în mai multe acte normative, se realizează de personalul Comisariatului de Control Integrat "Delta Dunării", se mai spune în proiect.
Personalul, bugetul şi patrimoniul aferent activităţilor de combaterea braconajului în perimetrul Rezervaţie Biosferei "Delta Dunării", din cadrul Serviciului Controlul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării" Tulcea al Gărzii Naţionale de Mediu, vor fi preluate prin transfer de către ARBDD, pe bază de protocol în 30 de zile de la publicarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului.
Ministerul Mediului, prin Garda Naţională de Mediu - Comisariatul General, va verifica activităţile de reglementare şi control desfăşurată de ARBDD şi aplică sancţiunile corespunzătoare conform prevederilor legale în vigoare, mai prevede proiectul de act normativ.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe