Proiect: Demnitarii vor fi amendaţi dacă nu îşi publică CV-ul

Demnitarii vor fi obligaţi prin lege să publice şi să actualizeze CV-ul, în caz contrar vor primi o amendă de 10.000 de lei, potrivit unui proiect de lege iniţiat de deputatul liberal Gigel Ştirbu.

Urmărește
116 afișări
Imaginea articolului Proiect: Demnitarii vor fi amendaţi dacă nu îşi publică CV-ul

Proiect: Demnitarii vor fi amendaţi dacă nu îşi publică CV-ul

„Toţi demnitarii statului român sunt obligaţi să-şi publice CV-ul complet şi actualizat pe site-ul oficial al instituţiei la care activează, în termen de 30 de zile de la punerea în funcţie. CV-ul trebuie să includă cel puţin următoarele informaţii: Datele de identificare ale demnitarului (nume, prenume), Educaţia şi calificările profesionale, Experienţa profesională anterioară, inclusiv funcţiile publice ocupate, Publicaţii, distincţii sau alte realizări relevante şi Competenţele lingvistice şi alte abilităţi relevante”, potrivit proiectului de lege iniţiat de deputatul PNL Gigel Ştirbu.

Potrivit documentului, CV-ul demnitarilor trebuie actualizat cel puţin o dată pe an sau de fiecare dată când intervine o modificare semnificativă în parcursul profesional.

„Nerespectarea obligaţiei de publicare sau actualizare a CV-ului în termen de 30 de zile de la intrarea în funcţie sau de la orice modificare semnificativă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de 10.000 lei”, prevede proiectul.

Ştirbu susţine că această propunere legislativă are drept scop creşterea transparenţei şi responsabilităţi demnitarilor, oferind cetăţenilor acces liber la informaţii relevante despre cei care deţin funcţii publice.

„În lipsa acestor informaţii, pot apărea suspiciuni legate de competenţele celor care deţin funcţii publice importante. Mai mult, această măsură contribuie la creşterea nivelului de integritate în administraţia publică, reducând riscul promovării unor persoane, necalificate sau fără experienţă relevantă. (...) Adoptarea acestei iniţiative va promova meritocraţia şi va reduce riscul practicilor de numire nejustificată în funcţii publice, şi astfel reuşim să contribuim la consolidarea unui sistem politic bazat pe competenţă şi responsabilitate”, se arată în expunerea de motive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ştirbu,
demnitari,
cv

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici