- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proiect europen de pregătire în domeniul IT implementat de MJ, exemplu de bune practici
Unul dintre proiectele derulate de Ministerul Justiţiei (MJ) în cadrul asistenţei europene pre-aderare oferită României prin programele PHARE a fost selectat ca exemplu de bune practici pentru implementarea acestui tip de finanţare
"Unul dintre proiectele derulate de Ministerul Justiţiei în cadrul asistenţei europene pre-aderare oferită României prin programele PHARE a fost selectat ca exemplu de bune practici pentru implementarea acestui tip de finanţare, constituind în acelaşi timp un model pentru utilizarea eficientă şi eficace a resurselor financiare complementare bugetului de stat", arată, miercuri, într-cun comunicat MJ.
Astfel, cu ocazia încheierii asistenţei europene pre-aderare, Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) a decis realizarea unei evaluări independente, care să ilustreze, prin intermediul unor studii de caz, intervenţiile de succes care pot constitui exemple de bune practici.
În acest context, printre cele opt proiecte selectate la nivel naţional de auditorii independenţi, pentru a fi prezentate ca bune practici în materie de utilizare a fondurilor nerambursabile, se numără şi proiectul PHARE 2004/16-772.01.04.15 - "Continuarea informatizării instanţelor - formarea generală a personalului juridic în domeniul Training IT" (proiect de asistenţă tehnică), implementat de Ministerul Justiţiei.
Proiectul, derulat în perioada decembrie 2006 - noiembrie 2007 a beneficiat de un buget de 1.358.760 de euro PHARE şi a avut drept obiectiv pregătirea specialiştilor cheie ai sistemului judiciar - judecători, procurori, grefieri şi personal de probaţiune - în vederea dobândirii unor cunoştinţe de bază şi a dezvoltării de abilităţi în domeniul informatic.
În cadrul proiectului, prin organizarea de sesiuni de pregătire în peste 85 de locaţii, la nivelul întregii ţări, un număr de 10.183 persoane (2.951 judecători, 1.759 procurori, 5.293 grefieri şi 180 consilieri de probaţiune) au beneficiat de câte 50 de ore de pregătire în domeniul IT. Astfel, cunoştinţele dobândite, precum şi infrastructura informatică achiziţionată printr-un alt proiect PHARE au permis specialiştilor români utilizarea cu succes a aplicaţiilor informatice specifice, le-au facilitat accesul la legislaţie şi jurisprudenţă, reprezentând baza continuării informatizării sistemului judiciar şi a dezvoltării de metode de lucru moderne, în conformitate cu tendinţele europene în domeniu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Călin Georgescu și soția sa, Cristela Georgescu, s-au adresat criticilor: „Nu putem să stăm în genunchi decât în fața lui Dumnezeu”
-
NEWS ALERT Israelul a aprobat acordul de încetare a focului în Liban
-
Călin Georgescu a intrat LIVE cu soţia şi a spus că astăzi se duce o luptă a "Arhanghelului Mihail cu Satana" în momentul în care vorbea de adversarii politici
-
Noi proteste anti-Georgescu şi anti-fascism în Bucureşti şi marile oraşe din ţară. Se strigă: „Legiunea nu face naţiunea” / „Nu votaţi un dictator, tinerii vă cer în cor”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO