- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (14.01.2015, 17:42)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PROIECT: Ministerul Muncii cere suplimentarea numărului de posturi, cu 37, pentru aparatul propriu
Ministerul Muncii propune, într-un proiect de hotărâre pus în dezbatere publică, suplimentarea numărului de posturi pentru aparatul propriu, cererea fiind motivată prin faptul că a crescut numărul lucrărilor, dosarelor, petiţiilor şi reclamaţiilor care trebuie gestionate de anumite direcţii.
Urmărește
399 afișări
PROIECT: Ministerul Muncii cere suplimentarea numărului de posturi, cu 37, pentru aparatul propriu (Imagine: Shutterstock)
În nota de fundamentare a proiectului se arată că, prin înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi, numărul total de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) se diminuează cu 37, posturi aferente Direcţiei Protecţia Persoanelor cu Dizabilităţi, care sunt preluate împreună cu personalul de autoritate prin protocol de predare - primire.
Ministerul propune, prin proiectul de act normativ, suplimentarea numărului maxim de posturi cu 36, la care să se adauge încă un post, obţinut prin desfiinţarea unuia de secretar de stat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Protest la Universitate, în București, față de Călin Georgescu: „Iubirea de țară nu e legionară”
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Elena Lasconi, mesaj către diaspora: „Vom construi o Românie în care să vă întoarceţi”
-
Nicolae Ciucă a demisionat din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal
Suplimentarea numărului maxim de posturi este justificată, în nota de fundamentare, prin creşterea numărului de lucrări şi a dosarelor instrumentate prin Direcţia Juridică, Contencios, Legislaţia Muncii (1.773 lucrări în anul 2012, 2.273 lucrări în anul 2013, iar în perioada 1 iulie - 12 septembrie 2014, 619 lucrări; dosare instrumentate în anul 2014 - 1.118, din care 212 dosare în perioada 1 iulie - 23 septembrie 2014), prin creşterea numărului de petiţii în domeniul asigurărilor sociale, salarizare, asistenţă socială, majorarea numărului de reclamaţii şi petiţii în ceea ce priveşte soluţionarea conflictelor colective de muncă, precum şi intensificarea activităţii societăţii civile concretizată într-un volum foarte mare de propuneri şi reclamaţii privind Comisiile de Dialog Social, dar şi prin realizarea planului anual şi multianual de control şi gestionarea situaţiilor de criză.
Numărul maxim de posturi pentru MMFPSPV este de 4.888 (inclusiv unul de demnitar - secretar de stat - şi exclusiv opt de demnitari: un ministru, un ministru delegat, trei secretari de stat, trei preşedinţi cu rang de secretar de stat şi 16 posturi în cabinetul ministrului şi ministrului delegat), din care: 405 posturi pentru aparatul propriu (fără posturile de demnitari), 3.962 de posturi pentru Agenţia Naţională pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială (fără preşedintele cu rang de secretar de stat), 59 de posturi pentru Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi (exclusiv demnitarul), 360 de posturi pentru OIR POSDRU, 33 de posturi pentru Departamentul pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi (inclusiv demnitarul şi cabinetul acestuia), 69 de posturi pentru Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (exclusiv demnitarul - preşedinte cu rang de secretar de stat).
Proiectul de act normativ propune şi modificarea structurii organizatorice a aparatului propriu al ministerului.
Astfel, ar urma să se desfiinţeze un post de secretar de stat prin transformarea acestuia într-un post de funcţie publică sau de natură contractuală, să se înfiinţeze Direcţia Generală Juridică, Direcţia Juridică şi Contencios, Direcţia Legislaţia Muncii şi Avizare Acte Normative şi Serviciul Relaţia cu Parlamentul prin reorganizarea Direcţiei Avizare şi Relaţia cu Parlamentul şi a Direcţiei Juridice, Contencios, Legislaţia Muncii.
De asemenea, se propune desfiinţarea Direcţiei Generale Asistenţă Socială, precum şi reorganizarea Direcţiei Politici Asistenţă Socială, care ar trebui să îşi schimbe denumirea în Direcţia Politici Sociale, dar şi a Direcţiei Servicii Sociale şi Incluziune Socială, care ar urma să se numească Direcţia Servicii Sociale.
Proiectul de hotărâre mai prevede şi funcţionarea Corpului Ataşaţilor pe Probleme de Muncă şi Sociale în subordinea Direcţiei Relaţii Externe, dar şi reorganizarea unor servicii sau direcţii din minister: Serviciul Comunicare, Relaţii cu Publicul şi Mass-Media ar urma să se numească Serviciul Comunicare, Mass-Media şi Statistică, Direcţia Politici Ocupare şi Formare Profesională ar trebui să devină Direcţia Politici de Ocupare, Competenţe şi Mobilitate Profesională, Direcţia Economico-Financiară ar putea deveni Direcţia Generală Planificare Bugetară şi Management Financiar, Direcţia Corp Control, Dezvoltare Managerială, Implementare Strategie Naţională Anticorupţie s-ar putea transforma în Direcţia Generală Corp Control, Implementare Strategie Naţională Anticorupţie, iar Direcţia Investiţii, Achiziţii Publice şi Servicii Interne în Direcţia Generală Investiţii, Achiziţii Publice şi Servicii Interne.
Docuemntul mai prevede şi majorarea numărului de autoturisme aflate în dotarea MMFPSPV şi a consumului lunar de carburant.
"Ministerul va utiliza pentru activităţi specifice de control in vederea respectării legalităţii în domeniile sale de activitate şi pentru deplasarea în teritoriu la toate activităţile planificate, un număr de cinci autovehicule, cu un consum lunar de carburant de 200 de litri pentru fiecare autoturism, iar pentru realizarea atribuţiilor ce revin organismelor intermediare pentru Programul operaţional sectorial pentru dezvoltarea resurselor umane va utiliza un număr de două autovehicule pentru fiecare organism intermediar regional, cu consumul lunar de 500 litri/pentru fiecare autovehicul", se arată în nota de fundamentare.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe