Proiect pentru tinerii din familii defavorizate: ajutor pentru achiziţionarea unui calculator

Tinerii sub 26 de ani din familii defavorizate ar putea primi un ajutor de la stat de 250 de euro pentru achiziţionarea unui calculator, potrivit unui proiect de lege. Proiectul actualizează criteriile Programului EURO 200 şi majorează suma acordată ca sprijin.

Urmărește
365 afișări
Imaginea articolului Proiect pentru tinerii din familii defavorizate: ajutor pentru achiziţionarea unui calculator

Proiect pentru tinerii din familii defavorizate: ajutor pentru achiziţionarea unui calculator

Programul EURO 200 a fost lansat în anul 2004, dar ca multe alte exemple s-a transformat într-un semi-eşec în condiţiile în care statul nu a mai actualizat de-a lungul anilor criteriile de acordare a sprijinului financiar şi nici cuantumul acestuia. Concret, plafonul pentru acordarea ajutorului a fost indexat o singură dată, în anul 2018, crescând de la 150 lei la 250 lei venit brut lunar/membru de familie”, potrivit unui comunicat USR.

Cuantumul nu a fost niciodată majorat în cei aproape 19 ani de existenţă a programului, transmite USR.

Un calculator personal reprezintă un ajutor esenţial ca tinerii să poată ţine pasul cu şcoala secolului în care trăim, dar şi ca să se pregătească adecvat pentru piaţa muncii. Vrem să încurajăm competenţele digitale în rândul tuturor tinerilor, o facem aducând în prezent un program din 2004, prin care tinerii sub 26 de ani din familii defavorizate primeau un ajutor ca să îşi cumpere un calculator. Am încredere că toate partidele vor susţine acest proiect prin care ne asigurăm că nu lăsăm pe nimeni în urmă”, declară senatoarea USR Silvia Dinică.

Proiectul USR majorează de la 250 lei la 1.500 de lei venitul brut pe membru de familie pentru a putea beneficia de sprijinul de la stat. Totodată, elimină interdicţia ca doar unul din copiii familiei să poată beneficia de sprijin şi majorează cuantumul acestuia de la 200 de euro la 250 de euro.

Azi, nu te mai angajează nimeni fără competenţe digitale. Iar dacă familia nu are bani pentru un computer personal, aceşti tineri nu au cum să dobândească aceste competenţe. Proiectul actualizează criteriile din Programul EURO 200, care e încă un exemplu de eşec al statului. Propunem o serie de schimbări care să facă programul aplicabil, inclusiv creştem valoarea voucherului la 250 de euro, pentru a ţine pasul cu creşterea preţurilor calculatoarelor personale şi a cerinţelor tehnologice actuale. Facem un apel la parlamentarii din toate partidele să sprijine acest proiect. Este pentru binele copiilor şi tinerilor”, afirmă deputata USR Pollyanna Hangan.

Deşi ne lăudăm cu una dintre cele mai bune viteze din lume la internet, în ceea ce priveşte dezvoltarea competenţelor digitale în rândul elevilor sau studenţilor care provin din familii cu venituri reduse mai este de lucrat. Prin proiectul nostru propunem extinderea categoriilor de beneficiari, mărirea plafonului de venituri pe membru al familiei şi creşterea valorii voucherului. Sper ca toate partidele să susţină acest proiect prin care dorim să ajutăm elevii şi studenţii să-şi dezvolte competenţele digitale”, precizează deputata USR Denisa Neagu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici