Proiect: Comisia Europeană doreşte să interzică fumatul şi vapatul şi în spaţiile exterioare. Ce noi zone ar fi prevăzute de iniţiativă

  • Comisia Europeană va recomanda interzicerea fumatului la terasele cafenelelor, în staţiile de autobuz şi în grădinile zoologice.
  • Proiectul vizează şi produsele fără nicotină.
Urmărește
1973 afișări
Imaginea articolului Proiect: Comisia Europeană doreşte să interzică fumatul şi vapatul şi în spaţiile exterioare. Ce noi zone ar fi prevăzute de iniţiativă

Comisia Europeană doreşte să interzică fumatul şi vapatul şi în spaţiile exterioare. Ce noi zone ar fi prevăzute de iniţiativă

Comisia Europeană va propune extinderea interdicţiilor de fumat existente la zonele în aer liber, iar această iniţiativă include şi produsele care nu conţin nicotină, potrivit unui proiect citat de Euronews.

Varianta acestui proiect urmăreşte să elimine din spaţiile publice toţi aerosolii, nu doar fumul de ţigară, reflectând preocupările tot mai mari cu privire la riscurile pentru sănătate prezentate de noile produse din tutun.

Noua propunere – care urmează să fie adoptată marţi de Comisia Europeană – reprezintă un cadru pe care statele membre UE trebuie să îl urmeze ca parte a eforturilor mai ample de reducere a cancerului provocat de tutun.

Ţigările electronice, vizate

Noile recomandări ale Comisiei urmăresc să abordeze o gamă mai largă de produse emergente, inclusiv „produsele din tutun încălzite şi ţigările electronice, fie că conţin nicotină, fie că nu conţin nicotină”.

Această propunere din partea Comisiei Europene vine în contextul în care există tot mai multe dovezi că expunerea pasivă la „aerosolii proveniţi de la ţigările electronice, atât cu nicotină, cât şi fără nicotină, expun trecătorii la niveluri cuantificabile de particule şi la substanţe toxice şi contaminante esenţiale”.

Care sunt noile zone prevăzute de propunere

Potrivit Euronews, zonele exterioare sau semi-exterioare – cum ar fi acoperişurile, balcoanele, verandele şi terasele – asociate cu unităţi de servicii, cum ar fi restaurantele, barurile şi cafenelele, ar trebui să devină zone în care fumatul este interzis.

De asemenea, alte zone care ar intra sub noua propunere ar fi centrele de transport public, inclusiv staţiile de autobuz şi aeroporturile, dar şi zonele exterioare legate de locurile de muncă, spitale şi aziluri.

Locurile de joacă publice, parcurile de distracţii, piscinele şi grădinile zoologice, spaţiile de învăţământ sunt, de asemenea, incluse în această propunere.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici