Proiecte ale Primăriei Constanţa, blocate din cauza crizei economice

Mai multe proiecte ale Primăriei Constanţa vor fi amânate din cauza crizei economice internaţionale, singura investiţie care nu va avea de suferit fiind Şoseaua de Coastă, a anunţat, joi, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre.

Urmărește
39 afișări
Imaginea articolului Proiecte ale Primăriei Constanţa, blocate din cauza crizei economice

Proiecte ale Primăriei Constanţa, blocate din cauza crizei economice

Mazăre a spus, într-o conferinţă de presă, că Orăşelul lacustru de pe lacul Siutghiol şi bazarul oriental din municipiul Constanţa nu pot fi duse la capăt în contextul crizei economice mondiale.

"Dacă apucam să-i dăm drumul acum doi ani, Orăşelul lacustru era gata făcut. Acum e o problemă. Vom obţine avizele şi autorizaţiile, dar nu mai are cine să bage bani în el din moment ce s-au blocat absolut toate construcţiile şi imobiliarele. Credeţi că mai este vreo firmă care să vină să arunce 40 de milioane de euro în ghiolul nostru ?", a afirmat Mazăre.

Pentru Orăşelul lacustru se arătaseră interesate câteva firme din Spania, dar primarul susţine că în ţara respectivă băncile nu mai finanţează proiecte, iar construcţiile au fost oprite.

Un alt proiect care are de suferit din cauza crizei este cel al bazarului oriental, care urma să fie construit în municipiul Constanţa după modelul celui de la Istanbul. Cele două proiecte au fost amânate de municipalitate pe o perioadă nedeterminată, în funcţie de evoluţia economiei mondiale.

Radu Mazăre a ţinut să precizeze că proiectul Şoselei de Coastă nu va fi afectat, urmând să fie realizat cu fonduri europene.

"Şoseaua de Coastă este un proiect care nu se face printr-un parteneriat pubic-privat şi va fi realizată pentru că este prinsă în banii europeni. Dar proiectele care înseamnau atragere de capital străin şi capital privat, care generează bunăstare, din păcate, sunt mult mai greu de realizat", a explicat Mazăre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici