- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.05.2015, 20:42)
- Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proiecte româneşti de protejare a ursului şi acvilei ţipătoare mici, în topul programului Life al CE
Două proiecte Life implementate în România, de protejare a ursului brun şi a acvilei ţipătoare mici, au fost selectate printre cele mai bune 17 proiecte din cadrul acestui program al Comisiei Europene, informează un comunicat al Ministerului Mediului.
Urmărește
241 afișări
Proiecte româneşti de protejare a ursului şi acvilei ţipătoare mici, în topul programului Life al CE (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)
Peste 500 de proiecte finanţate prin programul Life-Natura au fost evaluate de echipa externă de asistenţă tehnică a unităţii LIFE din cadrul Directoratului de Mediu al Comisiei Europene, fiind finalizată o primă listă compusă din 17 "cele mai bune" proiecte, între care se regăsesc şi cele două implementate în România de Agenţia Naţională de Protecţia Mediului (ANPM), alături de parteneri din sectorul neguvernamental.
Unul dintre acestea, selectat de CE chiar printre primele cinci proiecte Life-Natura implementate în perioada 2007 - 2014, se intitulează "Cele mai bune practici şi acţiuni demonstrative pentru conservarea populaţiei de Ursus arctos din zona central-estică a Carpaţilor Orientali".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Ion Cristoiu: Stalingrad: Românii dădeau cu ciocanul în tancurile ruseşti ca să le oprească!
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Proiectul a fost implementat în perioada 2008 - 2013 de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Vrancea, în parteneriat cu APM Covasna, APM Harghita, Asociaţia Pentru Conservarea Diversităţii Biologice - Vrancea şi Asociaţia pentru Conservarea Valorilor Naturii - Harghita. Bugetul total a fost de 515 066 de euro, contribuţia UE fiind de 386.300 de euro.
Scopul acestui proiect a fost conservarea celui mai reprezentativ eşantion al populaţiei de Ursus arctos din România. Printre obiective s-au numărat menţinerea actualului statut de conservare al metapopulaţiei carpatice de urs brun, prin aplicarea în arealul proiectului a celor mai bune practici şi activităţi demonstrative, promovarea acestora la nivel naţional şi european, prevenirea declinului populaţiei de urs brun, prevenirea şi reducerea conflictelor dintre urs şi localnici, precum şi menţinerea actualului statut de conservare a speciei vizate, în cele 15 situri Natura 2000 suprapuse arealului proiectului.
Celălalt proiect românesc selectat se intitulează "Conservarea acvilei ţipătoare mici în România" şi a fost implementat de Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii "Grupul Milvus" şi Agenţia Regională de Protecţia Mediului Sibiu, în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română. Valoarea totală a proiectului a fost de 1.884.138 de euro, din care finanţarea europeană s-a ridicat la suma de 1.413.104 euro.
Proiectul a avut ca principal obiectiv crearea condiţiilor optime pentru asigurarea stării favorabile de conservare pentru un procent semnificativ (22%) din populaţia de acvilă ţipătoare mică, la nivelul Uniunii Europene.
Proiectele vor fi popularizate printr-o broşură, dar şi pe pagina dedicată celor mai bune proiecte a site-ului Life unde doritorii pot vota proiectul preferat.(https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/citizens_vote2014).
Programul Life al CE de finanţare a proiectelor de mediu dispune, pentru perioada 2014 - 2020, de un buget total de 3,4 miliarde de euro.
Anul trecut, România a obţinut o finanţare de aproape 5 milioane de euro pentru derularea a şase proiecte Life, vizând de la reducerea prafului în Capitală la protejarea lupilor şi urşilor, dar şi a peşterilor din Carpaţi.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Bahmu și-a scos asul din mânecă! Vești crunte pentru Honorius. Ce le-a cerut judecătorilor, în cazul în care fiii ei nu vor să părăsească vila lui Prigoană
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe