Proiectile în perfectă stare de funcţionare, găsite pe un câmp în judeţul Botoşani

Mai multe proiectile provenite din timpul războaielor mondiale au fost găsite marţi în perfectă stare de funcţionare pe un câmp din judeţul Botoşani.

Urmărește
65 afișări
Imaginea articolului Proiectile în perfectă stare de funcţionare, găsite pe un câmp în judeţul Botoşani

Proiectile în perfectă stare de funcţionare, găsite pe un câmp în judeţul Botoşani

Potrivit ISU Botoşani, un localnic a găsit marţi un proiectil pe un câmp de la marginea localităţii Lozna şi a sunat la 122.

Echipa pirotehnică a ISU Botoşani, ajunsă la faţa locului, a stabilit că este vorba de un proiectil exploziv calibru 75 mm.

Specialiştii au verificat zona şi au mai găsit alte cinci proiectile explozive calibru 75 mm, o carcasă de proiectil şi un tub de proiectil, ambele de calibru 75 mm, provenite din războaiele mondiale Muniţia şi elementele de muniţie erau îngropate parţial în pământ.

Pirotehnicienii au stabilit că cele şase proiectile sunt în perfectă stare de funcţionare.

Muniţia şi elementele de muniţie au fost ridicate, transportate şi depozitate în siguranţă, în poligonul militar de la Copălău, urmând să fie distruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici