- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.12.2013, 19:54)
- Eliana Radulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proiectul care permite utilizarea sistemelor de BLOCARE a comunicaţiilor în închisori, aprobat de Senat
Plenul Senatului a adoptat, luni, proiectul de lege care permite utilizarea sistemelor destinate blocării şi întreruperii radiocomunicaţiilor în penitenciare.
Urmărește
878 afișări
Proiectul care permite utilizarea sistemelor de BLOCARE a comunicaţiilor în închisori, aprobat de Senat
Actul normativ iniţiat de Guvern prevede că blocarea şi întrerupereea radiocomunicaţiilor se realizează numai în scopul prevenirii utilizării neautorizate, de către persoane private de libertate, în interiorul penitenciarului, a dispozitivelor care sunt capabile să transmită sau să primească imagini, sunete sau informaţii, inclusiv telefoanele mobile.
În proiect se arată că sistemul nu va reţine informaţiile privind traficul, localizarea, precum şi informaţiile necesare pentru identificarea unui abonat sau a unui utilizator, precum şi conţinutul comunicării.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Iniţiatorul precizează, în expunerea de motive, că deşi persoanelor aflate în stare privativă de libertate nu le este permisă deţinerea şi utilizarea unor astfel de dispozitive de comunicare, introducerea acestora în cadrul penitenciarelor "s-a perfecţionat de-a lungul timpului".
"Telefoanele mobile reprezintă cea mai periculoasă formă de introducere de obiecte interzise în spaţiul de deţinere, deoarece, în majoritatea cazurilor ele oferă o conexiune simplă către activitatea infracţională pe care a avut-o înainte de încarcerare persoana privată de libertate", arată Guvernul.
Iniţiatorul mai adaugă şi faptul că, iniţial, modul de introducere în penitenciare a acestor dispozitive de comunicare la distanţă a fost prin intermediul pachetelor sau coletelor poştale primite de către deţinuţi, disimulate în alimente şi bunuri a căror deţinere şi utilizare este permisă.
Potrivit legislaţiei în vigoare, în unităţile subordonate ANP, persoanele private de libertate pot efectua convorbiri telefonice fie prin intermediul unui sistem electronic integrat de telefonie, folosind un card personalizat (cartelă magnetică) cu cod de bare, fie de la posturile publice cu cartelă preplătită, în reţelele de comunicaţii electronice la punct fix, operate de furnizori autorizaţi, aparate instalate în locurile de deţinere unde nu a fost implementat sistemul electronic integrat.
Senatul a dezbătut acest proiect de lege în calitate de primă Cameră sesizată.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Heroină ascunsă în telefoane mobile, introdusă din august în Penitenciarul Jilava, de un angajat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:55
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
astăzi, 12:30
Cercetări pentru împiedicarea dreptului la vot, după ce o pacientă din spital nu a putut vota