Proiectul "Competenţe în comunicare-performanţă în educaţie": 150 de cadre didactice încep cursurile

Un număr de 150 de cadre didactice vor începe, vineri, cursurile de formare din cadrul proiectului "Competenţe în comunicare - performanţă în educaţie", a declarat pentru MEDIAFAX Cristina Trepcea, director de comunicare al proiectului.

Urmărește
1339 afișări
Imaginea articolului Proiectul "Competenţe în comunicare-performanţă în educaţie": 150 de cadre didactice încep cursurile

Proiectul "Competenţe în comunicare-performanţă în educaţie": 150 de cadre didactice încep cursurile (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cursurile de formare din cadrul proiectului "Competenţe în comunicare - performanţă în educaţie" vor începe vineri, la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (U.N.A.T.C.).

Prima seria de de cursanţi reuneşte 150 de cadre didactice din Bucureşti, educatori, învăţători, profesori din învăţământul preuniversitar. Fiecare serie de cursanţi va urma un program de perfecţionare de şapte zile, din care şase de formare şi o zi de evaluare.

Pe parcursul celor şase zile de formare, cadrele didactice vor urma cursuri de pedagogie, psihologie, comunicare şi relaţii publice, artă dramatică - teatru, artă dramatică - video feedback şi TIC.

Cursurile vor fi susţinute de autorii manualelor de formare realizate în cadrul proiectului, profesori universitari şi traineri specializaţi în domeniile de competenţă în care se asigură formarea, după cum urmează: pentru cursul de Psihologie - psihologii Mugur Ciumăgeanu şi Sorina Petrică; pentru cursul de Comunicare şi Relaţii Publice - prof. univ.dr. Vasile Tran şi lector univ. dr. Irina Stănciugelu; pentru cursul de Pedagogie - prof. univ. dr. Ion Ovidiu Pânişoară şi lector univ. dr. Crenguţa Lăcrămioara Oprea; pentru cursul de TIC - conf. univ. dr. Andrei Găitănaru şi conf.univ.dr. Cornelia Maxim; pentru cursurile de Artă Dramatică - teatru şi video feedback - prof. univ. dr. Nicolae Mandea, decanul Facultăţii de Teatru din U.N.A.T.C., lector univ. dr. Mihaela Bălan Beţiu, prodecanul Facultăţii de Teatru din cadrul U.N.A.T.C., Andrei Aradits, actor.

"De un an de zile pregătim începerea cursurilor în cadrul programului «Competenţe în comunicare - performanţă în educaţie» şi, în sfârşit, ele încep mâine. Este o sesiune care are în spate o muncă extrem de serioasă de diagnoză şi de pregătire. Toată lumea se vaită în ţara asta că lucrurile nu funcţionează şi dacă ar fi să găsim un campion al lucrurilor care nu funcţionează învăţământul este cu siguranţă pe locul fruntaş. Dar, ca dovadă a faptului că se mai întâmplă şi câte ceva bun - sigur o astfel de ştire nu o să fie pe locul întâi la televiziuni şi nici nu o să vândă foarte multe ziare, pentru că este o ştire bună -, 150 de profesori vor începe mâine cursuri care vor dura şapte zile, şase zile de pregătire şi o zi de evaluare în domeniul comunicare-relaţii publice-psihologie-pedagogie-artă dramatică", a declarat Cristina Trepcea, care aduce în proiectul "Competenţe în comunicare - performanţă în educaţie" şi experienţa sa de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Ea a precizat că în cadrul proiectului vor fi formaţi profesori din întreaga ţară. "Prima etapă se referă la profesorii din Bucureşti şi din zonele de lângă Bucureşti. O să urmeze Cluj şi Iaşi. Cursurile se adresează profesorilor care sunt interesaţi de această pregătire. În primul rând, pentru a participa, a fost nevoie ca ei să se înscrie. Am făcut câtă publicitate s-a putut, oricum am dărâmat barierele obişnuite în publicitate şi am devenit creativi. În afara faptului că sunt cursuri gratuite - şi după cum ştim cu toţii dacă e pe gratis, s-ar putea să nu fie foarte interesant -, ei o să primească un număr care încă nu se cunoaşte de credite, dar este un număr important de credite. În afara faptului că vor căpăta cunoştinţe şi vor căpăta abilităţi în comunicare, ei vor căpăta şi nişte credite care sunt foarte importante pentru un cadru didactic", a mai spus Cristina Trepcea.

Proiectul "Competenţe în comunicare - performanţă în educaţie" este derulat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" Bucureşti, în parteneriat cu Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a SNSPA Bucureşti, Facultatea de Psihologie a Universitaţii Babeş - Bolyai din Cluj şi Facultatea de Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Al. I. Cuza Iaşi.

Proiectul este cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici