Proiectul privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în Capitală, din nou în dezbaterea CGMB

Consilierii generali dezbat din nou, miercuri, proiectul prin care municipalitatea vrea ca Administraţia Străzilor să ridice maşinile parcate neregulamentar, pentru recuperarea cărora proprietarii vor plăti 700 de lei pentru ridicarea, transportul şi depozitarea acestora pentru 24 de ore.

Urmărește
68 afișări
Imaginea articolului Proiectul privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în Capitală, din nou în dezbaterea CGMB

Proiectul privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în Capitală, din nou în dezbaterea CGMB (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

La sfârşitul lunii septembrie a anului trecut, consilierii municipali au respins proiectul privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, acesta nefiind votat atunci de niciunul dintre consilierii generali prezenţi la şedinţă.

Potrivit proiectului ce va fi supus din nou, miercuri, aprobării în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), maşinile sau remorcile staţionate neregulamentar pe străzile Capitalei vor fi ridicate de angajaţii Administraţiei Străzilor, iar proprietarii ar trebui să plătească pentru recuperarea lor 700 de lei reprezentând taxele pentru ridicarea, transportul şi depozitarea pentru 24 de ore a autovehiculelor.

Proiectul prevede şi ridicarea autovehiculelor staţionate care desfăşoară activităţi de transport persoane fără a avea autorizare de la Primăria Capitalei.

Taxa pentru ridicarea unui autovehicul sau a unei remorci este, potrivit proiectului, de 200 de lei, cea pentru transportul acestora este tot 200 de lei, în timp ce depozitarea pentru 24 de ore costă 300 de lei. Aceste tarife sunt calculate pe intervale de 24 de ore nefracţionat.

Sumele rămase după deducerea cheltuielilor privind operaţiunile de ridicare, transport şi depozitare vor intra în bugetul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, banii urmând să fie folosiţi la îmbunătăţirea sistemului rutier.

Maşinile vor fi ridicate zilnic, între orele 8.00 şi 20.00, iar proprietarii le vor putea recupera în acelaşi interval orar. Perioada maximă de depozitare este de şase luni, după care proprietarul va fi somat în scris despre valorificarea autovehiculului sau a remorcii, se mai arată în proiect.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre, circulaţia pe drumurile publice din Bucureşti "este afectată de numărul mare de autovehicule staţionate neregulamentar", măsura fiind luată atât pentru descongestionarea circulaţiei, eficientizarea lucrărilor de reparare şi întreţinere a sistemului rutier, cât şi pentru îmbunătăţirea aspectului urbanistic al Capitalei.

În prezent maşinile parcate neregulamentar sunt ridicate de autorităţile locale ale sectoarelor 1, 2, 3, 4 şi 6.

Utilajele Administraţiei Străzilor care vor ridica maşinile parcate neregulamentar trebuie să fie echipate cu lămpi cu lumină galbenă intermitentă, să aibă inscripţionate vizibil denumirea operatorului, locul de depozitare şi numerele de telefon şi să fie dotate cu indicatoare sau dispozitive pentru semnalizarea locului în care acţionează, iar durata operaţiunilor de ridicare nu va fi mai mare de 15 minute.

De asemenea, utilaje care vor ridica autovehiculele trebuie să aibă platformă şi să fie avizate de Registrul Auto Român (RAR).

Printre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească Administraţia Străzilor este prevăzută şi asigurarea ridicării autovehiculelor "în siguranţă şi din orice poziţie s-ar afla staţionate neregulamentar".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici