Proiectul staţiunii turistice din zona Padiş, suspendat prin sentinţă judecătorească
Proiectul staţiunii turistice din zona Padiş a fost suspendat printr-o sentinţă irevocabilă până la soluţionarea procesului intentat de CRSE "Munţii Apuseni" pentru anularea hotărârii Consiliului Local Budureasa de a introduce în intravilanul localităţii a terenurilor incluse în proiect.
Preşedintele Centrului Regional de Supraveghere Ecologică (CRSE) "Munţii Apuseni", Mihai Togor, a anunţat, joi, că proiectul staţiunii turistice demarat de Compania de Turism, Hoteluri şi Restaurante Padiş SRL a fost suspendat de Curtea de Apel Cluj-Napoca, printr-o sentinţă irevocabilă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Am demarat două procese. Unul pentru anularea Hotărârii Consiliului Local Budureasa prin care terenurile de sub viitoarea staţiune au fost incluse în intravilanul localităţii şi un altul pentru suspendarea aplicării actului administrativ până la soluţionarea definitivă a dosarului. Cel din urmă proces a fost soluţionat, acum, de Curtea de Apel Cluj-Napoca. Instanţa a decis, prin sentinţă irevocabilă, suspendarea aplicării Hotărârii Consiliului Local Budureasa", a spus preşedintele CRSE "Munţii Apuseni".
Potrivit lui Togor, Consiliul Local Budureasa a adoptat, în mai 2010, hotărârea pentru introducerea în intravilanul comunei a terenurilor afectate de viitoarea staţiune, aflate în perimetrul Parcului Natural Apuseni, în zona rezervaţiei ştiinţifice Molhaşurile de la Izbuce, hotărâre pe care o consideră ilegală.
"Proiectul aduce grave prejudicii unei arii naturale protejate unice - carstul împădurit Padiş, fiind şi în totală contradicţie cu statutul de arie protejată avifaunistică. Sentinţa Curţii de Apel Cluj va bloca orice demers al investitorilor pentru a avansa în realizarea proiectului până la finalizarea procesului intentat pentru anularea hotărârii CL Budureasa", a arătat preşedintele CRSE "Munţii Apuseni".
Compania de Turism, Hoteluri şi Restaurante Padiş SRL intenţionează să dezvolte o staţiune de 3-5 stele, în zona Padiş, întins pe 86 de hectare, cu peste 2.000 de locuri în hoteluri, vile şi pensiuni, instalaţii de transport pe cablu pentru 12 kilometri de pârtii, şcoală de schi, magazine, cafe-baruri, restaurante, pistă pentru perne de aer, snow-boarding pe iarbă.
Investiţia s-ar ridica la circa 60 de milioane de euro şi a fost începută în urmă cu cinci ani, iar în prezent se află în stadiul obţinerii avizului de mediu.
"Noi am notificat toate autorităţile statului cărora le-am comunicat faptul că documentul pe care se bazează solicitarea Companiei de Turism, Hoteluri şi Restaurante Padiş SRL se bazează pe o Hotărâre de Consiliu suspendată în acest moment, motiv pentru care procedura a fost oprită", a declarat Mihai Togor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO