Promovabilitatea înainte de contestaţii la bacalaureat - jumătate faţă de 2009
Promovabilitatea la bacalaureat, sesiunea a II-a, înainte de contestaţii a fost în Capitală de 40,97 la sută, la jumătate faţă de 2009, când era de 82,7 la sută, a declarat luni, agenţiei MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Marian Banu.
Promovabilitatea înainte de contestaţii la bacalaureat - jumătate faţă de 2009 (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)
El a spus că aceste rezultate sunt urmarea toleranţei zero de la bacalaureat dar şi a faptului că în calculul mediei s-a ţinut cont numai de rezultatele de la probele scrise.
"A fost toleranţa zero la bacalaureat faţă de fraudă, nicio persoană nu a putut copia", a precizat Banu.
El a mai spus că la bacalaureatul din 2010 s-a luat în calcul doar rezultatul la probele scrise, probele orale fiind notate cu calificative.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, declara, duminică seara, că probabilitatea la examenul de bacalaureat, sesiunea a doua, înainte de contestaţii, este de 32,31 la sută, mai puţin de jumătate faţă de procentul înregistrat în 2009 după contestaţii, când a fost de 72,61%.
Potrivit lui Daniel Funeriu, rezultatele slabe de la această sesiune a examenului de bacalaureat sunt efectul reformelor făcute de foştii minişti Andrei Marga şi Ecaterina Andronescu. În opinia ministrului Educaţiei, aceste probleme ar putea fi corectate prin noua Lege a educaţiei, însă aceasta este blocată de opoziţie în Senat.
Daniel Funeriu a mai spus că, la fel ca în prima sesiune a examenului de bacalaureat, când rezultatele au fost mai slabe decât în 2009, şi în această toamnă se poate vedea că măsurile adoptate de actuala echipă ministerială schimbă percepţia privind examenul de bacalaureat, transformându-l într-o evaluare corectă, transparentă, bazată pe pregătirea reală a elevilor, şi nu pe cea dobândită prin fraudă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO