Proprietarii clădirilor sunt obligaţi să cureţe zăpada de pe acoperişurile acestora

Zăpada şi ţurţurii de pe acoperişurile clădirilor trebuie curăţate de proprietarii, administratorii sau utilizatorii imobilelor, cei care nu respectă această prevedere putând fi amendaţi sau, în cazul unor accidente grave, sanţionaţi penal.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Proprietarii clădirilor sunt obligaţi să cureţe zăpada de pe acoperişurile acestora

Proprietarii clădirilor sunt obligaţi să cureţe zăpada de pe acoperişurile acestora

Îndepărtarea stratului gros de zăpadă de pe acoperişurile clădirilor, pentru prevenirea accidentelor provocate de supraîncărcări, este obligaţia proprietarilor, administratori sau utilizatori imobilelor, potrivit prevederile "Normativului pentru urmărirea comportării în timp a construcţiilor", se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Reprezentanţii ISC au solicitat autorităţilor locale să informeze proprietarii de clădiri despre intervenţiile care se impun pentru a nu afecta structura clădirilor de la încărcările de zăpadă.

"Măsura se impune pentru că încărcările din acumulări de zăpadă pot conduce la modificarea capacităţii construcţiilor de a îndeplini cerinţele esenţiale de rezistenţă, stabilitate şi durabilitate stabilite prin proiectele de execuţie", se mai arată în comunicatul citat.

Proprietarii de clădiri care nu respectă această prevedere pot fi amendaţi sau chiar sancţionaţi penal în cazul producerii unor accidente tehnice cu consecinţe deosebite, precizează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici