- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.01.2017, 13:02)
- Dan Straut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proprietarii de clădiri pot fi învinuiţi pentru pagube şi vătămări provocate de căderile de ţurţuri
Răspunderea pentru căderile de ţurţuri sau de alte materiale de pe clădiri este a proprietarilor acestora, iar pagubele astfel provocate trebuie recuperate de la ei, avertizează brokerii de asigurări.
Urmărește
1691 afișări
Proprietarii de clădiri pot fi învinuiţi pentru pagube şi vătămări provocate de căderile de ţurţuri
„Dacă pe o maşină cad ţurţuri şi astfel este provocată o daună, despăgubirea trebuie cerută proprietarului clădirii. Cu atât mai mult, în cazul în care sunt oameni care suferă vătămări corporale”, a declarat pentru MEDIAFAX un broker de asigurări.
De cealaltă parte, proprietarii ar trebui să-şi încheie – pe lângă asigurarea obligatorie PAD – şi o poliţă de asigurări pentru daune provocate terţilor de către acea clădire. „Orice companie de asigurări are astfel de poliţe, care se încheie tocmai pentru cazurile în care cad ţurţuri sau alte materiale şi provoacă pagube. Este ca şi RCA la maşini, pentru că şi clădirile pot provoca pagube terţilor”, a mai spus brokerul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Ce trebuie făcut în cazul în care căderea de ţurţuri a provocat o daună? „Primul pas este chemarea Poliţiei din arondismentul unde se află clădirea, organul de ordine publică urmând să încheie un proces-verbal de constatare. Cu acest document, păgubaşul se poate îndrepta, în instanţă, împotriva proprietarului clădirii, pentru a-i cere despăgubiri”, a explicat brokerul.
Potrivit acestuia, dacă maşina este asigurată „CASCO Full”, atunci asigurătorul plăteşte repararea maşinii avariate de ţurţuri (sau de alte materiale) şi îşi recuperează sumele de la proprietarul clădirii, dar dacă asigurarea maşinii este doar RCA, atunci proprietarul maşinii trebuie să acţioneze pe cont propriu. La fel şi în cazul vătămării corporale a unei persoane. „În orice situaţie, trebuie chemată Poliţia la faţa locului, pentru constatarea evenimentului”, a mai precizat brokerul de asigurări.
În ultimele zile, Pompierii din Capitală şi din judeţul Ilfov s-au confruntat cu un număr mare de solicitări pentru intervenţii de îndepărtare a ţuţurilor de pe clădiri.
Potrivit prevederilor legale, cei care au obligaţia îndepărtării ţurţurilor de gheaţă formaţi la nivelul acoperişului imobilului sunt proprietarii/administratorii, fie că sunt persoane fizice ori juridice.
„Potrivit Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr.120/2010, persoanele fizice şi juridice au obligaţia ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze ţurţurii de gheaţă formaţi la nivelul acoperişului imobilului, să cureţe în maximum 24 de ore după încetarea ninsorii zăpada depusă şi gheaţa formată pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau unde îşi desfăşoară activitatea, a sediilor de firmă, a curţilor sau terenurilor deţinute, astfel încât traficul pietonal să se desfăşoare în condiţii normale. La imobilele în care la parter funcţionează societăţi comerciale sau prestatori de servicii, obligaţiile menţionate revin acestor unităţi pe timpul funcţionării lor”, se arată într-o informare a ISU Bucureşti-Ilfov.
Intervenţia pompierilor se poate face doar în situaţii speciale, de pericol real, mai susţin cei de la ISU. „Intervenţia pompierilor se poate realiza doar în situaţii speciale, atunci când sunt puse în pericol vieţi şi/sau se pot produce pagube material, iar înălţimea imobilelor sau condiţiile de amplasare a acestora nu permit administratorilor imobilelor să acţioneze în siguranţa pentru îndepărtarea ţurţurilor”, se notează în informare.
Proprietarii ori administratorii care nu îndepărtează bucăţile de gheaţă de pe clădiri riscă amenzi între 200 şi 500 de lei. Pentru persoanele juridice, amenzile se încadrează între 500 şi 2.000 de lei.
Citeşte şi: Amenzi de sute de mii de lei la bănci şi oficii poştale din ţară pentru nereguli la sistemul de pază
Citeşte şi: Românul care a furat diamante de 5 milioane de euro s-a prezentat specialist în pietre preţioase
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20