Propunere de scoatere de la rezervele de stat a unor containere pentru sinistraţii din Galaţi

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat sâmbătă o hotărâre prin care se propune Guvernului scoaterea de la rezervele de stat a unor construcţii uşoare din elemente modulare pentru cazare, articole de cazarmament, apă şi alimente pentru sinistraţii din judeţul Galaţi.

Urmărește
137 afișări
Imaginea articolului Propunere de scoatere de la rezervele de stat a unor containere pentru sinistraţii din Galaţi

Ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice produse în judeţul Galaţi, a aprobată o hotărâre a CNSU prin care se propune Guvernului României scoaterea de la rezervele de stat a unor construcţii uşoare din elemente modulare (pentru cazare), articole de cazarmament, apă şi alimente în vederea acordării ca ajutor umanitar intern de urgenţă, cu titlu gratuit, unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Galaţi pentru asigurarea condiţiilor minime de trai persoanelor afectate de fenomenele hidrometeorologice.

Totodată, a fost abilitat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să solicite Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale scoaterea de la rezervele de stat, a unor cantităţi suplimentare de produse şi materiale şi/sau a unor noi categorii de produse şi materiale, pe baza analizei efectuate la nivelul judeţului Galaţi, pentru acordarea ca ajutor umanitar intern de urgenţă, cu titlu gratuit, unităţilor administrativ-teritoriale afectate.

Transportul materialelor şi produselor menţionate se face cu mijloace de transport din dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerului Apărării Naţionale, Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi, la nevoie, cu mijloace de transport aparţinând unor operatori economici specializaţi contractaţi de ANRSPS.

Situaţia defalcată a mijloacelor din dotarea IGSU care vor transporta materiale din depozitele ANRSPS, către judeţul Galaţi, este următoarea: ⁠20 de autocamioane (5 de la ISU B-IF, 3 ISU Dâmboviţa, 2 ISU Giurgiu, 2 ISU Teleorman, 3 ISU Argeş, 3 ISU Ialomiţa, 2 ISU Olt ) şi un ansamblu rutier, format din cap tractor şi semiremorcă (tir) de la ISU Constanţa, vor prelua materialele de la depozitul ANRSPS din judeţul Ilfov. Alte ⁠7 ansambluri rutiere, formate din cap tractor şi semiremorcă (2 USISU Ciolpani, 2 ISU Iaşi, 2 ISU Mureş, 1 ISU Cluj), vor prelua materiale de la depozitul ANRSPS din judeţul Bacău. Totodată, o automacara din cadrul USISU Ciolpani, va încărca mai multe containere igienice de la ISU Prahova, urmând ca aceasta să se deplaseze în judeţul Galaţi.

De asemenea o altă automacara, de la ISU Vrancea, se va deplasa la depozitul ANRSPS din judeţul Bacău, în vederea încărcării materialelor puse la dispoziţie.

Ajutoarele trimise în judeţul Galaţi constau în peste 400 de tone de alimente de primă necesitate (conserve, caşcaval, apă, zahăr etc.), dar şi construcţii modulare pentru cazare, grupuri sanitare, saci de dormit, perne, pături, saltele, aşternuturi etc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici