Protan a oprit temporar activitatea unităţii de neutralizare a deşeurilor

Protan, concesionarul activităţii de ecarisaj, a închis temporar unitatea de colectare şi neutralizare a deşeurilor de origine animală din Popeşti Leordeni, firma susţinând că încetarea activităţii survine unui "sabotaj tehnologic".

Urmărește
55 afișări
Imaginea articolului Protan a oprit temporar activitatea unităţii de neutralizare a deşeurilor

Protan a oprit temporar activitatea unităţii de neutralizare a deşeurilor

"Acest fapt vine ca urmare a sabotajului tehnologic petrecut în dupa-amiaza zilei de ieri, 9 septembrie, când canalizarea exterioara a fabricii a fost distrusă în mod deliberat. Poliţia oraşului Popeşti Leordeni a fost chemată la faţa locului, a constatat veridicitatea faptelor şi a înocmit un proces verbal, urmând a lua măsurile de rigoare", se arată într-un comunicat al firmei.

Protan arată că unitatea din Popeşti Leordeni este singura unitate autorizată să neutralizeze deşeuri animale de categoria I, iar închiderea ei "poate genera un adevărat dezastru ecologic".

"Compania a notificat în această dimineaţă Guvernul României şi toate autorităţile statului din domeniile sanitar-veterinar, mediu şi al sănătăţii publice asupra sistării activităţii de colectare a deşeurilor de origine animală", se mai spune în comunicat.

Directorul general al Protan, Cristina Miu, spune că activitatea firmei este sabotată în mod repetat de "persoane cu interese imobiliare în zona Popeşti Leordeni".

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat săptămâna trecută, că Protan trebuie să pună în funcţiune, până la data de 30 septembrie, o staţie de epurare, iar dacă firma nu respectă termenul autorităţile de mediu îi pot da un avertisment valabil o lună, timp în care firma poate funcţiona şi în care trebuie să se conformeze.

"Dacă nici după avertisment nu există instalaţia cerută, putem dispune suspendarea autorizaţiei de funcţionare pentru şase luni, timp în care să se conformeze cerinţelor. Dacă nici după cele şase luni investiţia nu este realizată, suntem în măsură să anulăm autorizaţia de funcţionare firmei respective", a spus Korodi.

Protan este una din firmele care au obţinut perioade de tranziţie din partea Uniunii Europene, pentru conformarea la normele de mediu ale UE.

Firma s-a obligat ca, progresiv, până în 2015, să facă investiţii în instalaţii de protecţie a mediului astfel încât, la acea dată, să fie o companie care funcţionează ecologic. Perioada de tranziţie negociată cu UE are însă termene clare pentru fiecare din instalaţiile cerute, consemnate în autorizaţia integrată de mediu în baza căreia firma funcţionează şi sub sancţiunea avertismentului, a suspendării sau a anulării autorizaţiei de funcţionare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici