Protecţia Copilului explică situaţia celor 3 copii ai milionarului Adrian Marţian, în continuare daţi în urmărire naţională de Poliţie

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) a transmis, miercuri, precizări referitoare la cazul celor trei copii ai milionarului Adrian Marţian, dispăruţi de luni, 14 octombrie.

Urmărește
154 afișări
Imaginea articolului Protecţia Copilului explică situaţia celor 3 copii ai milionarului Adrian Marţian, în continuare daţi în urmărire naţională de Poliţie

Cei trei copii, două fete şi un băiat, de 11, 9 şi, respectiv 8 ani, sunt în continuare daţi în urmărire naţională de Poliţie, conform codului de procedură penală, IPJ Hunedoara sesizându-se din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate.

ANPDCA precizează că, cu trei zile înainte de dispariţia copiilor, doi agenţi de la Poliţia Simeria însoţiţi de reprezentanţi ai DGASPC Hunedoara i-au vizitat pe aceştia la locuinţa în care aceştia erau găzduiţi provizoriu.

„Vizita de monitorizare inopinată a avut loc în contextul în care, în cazul celor trei copii, în luna august, Tribunalul Hunedoara a hotărât măsura plasamentului în regim de urgenţă prin ordonanţă preşedinţială, stabilind plasarea acestora la Centrul de Primiri în Regim de Urgenţă Deva, însă copiii au refuzat permanent să meargă acolo. Din precizările reprezentanţilor DGASPC Hunedoara, care au monitorizat situaţia copiilor, reiese că s-a ajuns la această măsură după ce, tot în luna august, ei fuseseră încredinţaţi mamei prin sentinţă a tribunalului, împotriva tatălui fiind stabilit ordin de protecţie. Tatăl este obligat să păstreze o distanţă de 100 de metri faţă de copii şi de mama lor, nu are voie să ia legătura cu ei nici măcar telefonic şi trebuie să se prezinte periodic la secţia de poliţie. Cu toate acestea, în cursul vizitelor de monitorizare, DGASPC Hunedoara a constatat că tatăl copiilor locuia, de fapt, în proximitatea locuinţei lor, într-o rulotă auto”, transmite ANPDCA.

Cei de la Protecţia Copilului amintesc de istoricul conflictului dintre părinţi, aces conflict fiind unul vechi şi spun că au existat nenumărate neînţelegeri privind modul de exercitare a drepturilor şi obligaţiilor părinteşti, fiecare având deschise pe rolul instanţelor, în ultimii doi ani, mai multe procese prin care solicită stabilirea domiciliului copiilor la locuinţa proprie.

„Menţionăm că, timp de 10 ani, părinţii au locuit împreună cu copiii în Cluj Napoca, iar între 2021 şi 2022, în Spania, la Barcelona. În iunie 2022, tatăl a revenit în România, împreună cu copiii. Ulterior revenirii în România a tatălui împreună cu copiii, între părinţi s-au derulat o serie de procese civile şi penale, atât în România, cât şi în Spania. Încă de la momentul notificării cazului şi luării în evidenţă, DGASPC Hunedoara a dispus toate măsurile necesare asigurării protecţiei adecvate a copiilor, situaţia acestora fiind atent monitorizată de specialiştii Direcţiei”, adaugă ANPDCA în comunicatul de presă citat.

De asemenea, ANPdCA menţionează că, în momentul localizării celor trei copii, aceştia vor fi preluaţi de DGASPC Hunedoara pentru a li se asigura protecţia necesară, precum şi pentru a li se acorda toate serviciile de suport şi consiliere în vederea depăşirii momentului traumatic pe care l-au traversat.

Cei trei fraţi din judeţul Hunedoara care au dispărut luni, după ce au scăpat de sub supravegherea bonei, au apărut o zi mai târziu într-un clip video publicat pe YouTube. Ei spun că sunt bine, dar că nu vor să meargă la mama lor, ci la tată.

În filmarea postată marţi, copiii susţin că sunt în siguranţă, în compania unor persoane care i-au „tratat bine”, dar că nu vor să meargă la mama lor, ci la tată.

„15 octombrie 2024. Roxana, degeaba ai pus pe oamenii ăştia să ne ia să ne ducă la tine, noi nu vrem la tine. Oamenii ăştia ne-au minţit că ne duc la tati, dar de fapt la tine au vrut să ne ducă. Suntem bine, oamenii ăştia ne-au tratat bine. Noi nu vrem la tine. Nu te iubim şi nu ne simţim în siguranţă cu tine. Noi vrem la tati, să fim toţi trei. Noi îl iubim pe tati şi oamenii ăştia o să-l contacteze pe tati să mergem la el”, spune cea mai mare dintre fete, Rania Adriana Marţian, în video.

Copiii au fost daţi în urmărire de către tatăl lor, luni seară, după ce bona celor trei fraţi l-a anunţat că aceştia nu se mai aflau acasă. Ei au fost daţi imediat în urmărire naţională şi sunt căutaţi de autorităţi.

Potrivit IPJ Hunedoara, cei trei copii au următoarele semnalmente:

- Marţian Antonio Adrian: aproximativ 1,45 m înălţime, aproximativ 50 de kg., ochi căprui, păr scurt brunet, ten deschis, poartă ochelari de vedere;
- Marţian Rania Adriana: aproximativ 1,55 m. înălţime, aproximativ 60 de kg., ochi căprui, păr lung brunet, ten deschis, faţă rotundă;
- Marţian Raisa Antonia: aproximativ 1,40 m. înălţime, aproximativ 40 de kg., ochi căprui, păr lung brunet, ten deschis, faţă rotundă, poartă ochelari de vedere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici