Protest a zeci de angajaţi ai Spitalului Municipal "Filantropia" din Craiova
Zeci de angajaţi ai Spitalului Municipal "Filantropia" din Craiova au protestat, marţi, în incinta sediului administrativ al unităţii medicale, nemulţumiţi că, pentru lunile aprilie şi mai, CJAS Dolj a acordat spitalului mai puţini bani decât este necesar pentru a achita salariile integral.
Angajaţii s-au adunat, marţi dimineaţă, în incinta sediului administrativ al Spitalului Municipal "Filantropia" Craiova, solicitând demisia managerului unităţii medicale, Mihaela Tătaru, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Protestatarii au scandat "Demisia!", fiind nemulţumiţi că, pentru lunile aprilie şi mai, Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Dolj ar fi aprobat mai puţini bani decât ar fi necesar pentru acoperirea cheltuielilor cu salariile angajaţilor unităţii.
"În fiecare lună venim să ne cerem drepturile salariale. Ba fluturaşii nu se dau cum ar trebui să se dea, ba se dau modificaţi, ba ni se spune că nu sunt bani, ba că s-a semnat contractul cadru pe sume mai puţin decât era prevăzut şi nu sunt bani de salarii. La ora asta nu sunt restanţe salariale, dar în fiecare lună vin cu întârziere", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Ionuţ Anghel asistent medical la Spitalul Municipal "Filantropia" Craiova.
Potrivit sursei citate, sumele aprobate de CJAS Dolj pentru lunile ianuarie, februarie şi martie se ridică la 2,8 milioane de lei, în timp ce pentru aprilie şi mai suma scade la 2,3 milioane lei.
Directorul medical al Spitalului Municipal "Filantropia" Craiova, Ligia Stănescu, susţine că există riscul ca salariile să se dea diminuate, în cazul depăşirii plafonului de 70 la sută pentru acoperirea cheltuielilor cu salariaţii.
"Există un act adiţional pe care nu putem să-l negociem. Dacă nu ne încadrăm în cele 70 de procente alocate cheltuielilor cu salariile, există posibilitatea să ne trezim fără bani. Luna aceasta pot să depăşesc cu trei la sută, dar luna viitoare trebuie să recuperez aceşti bani. Dacă pe tot anul vom depăşi în fiecare lună acest 70 la sută, există riscul să nu-şi mai primească salariul", a declarat Ligia Stănescu.
Conform sursei citate, anexa la contractul cu CJAS "nu avantajează" Spitalul Municipal "Filantropia" Craiova, prin care se "îngrădeşte" activitatea unităţii medicale.
"Anexa la contractul CJAS nu ne avantajează absolut deloc. Am fost personal, după ce doamna manager a fost la CJAS, chiar am discutat cu dânşii şi ne-au spus că acestea sunt indicaţiile Casei Naţionale şi din acest motiv probabil că vom avea de suferit. Suntem un spital cu adresabilitate foarte mare. Oamenii ne caută, au nevoie de noi, dar prin acest contract ne îngrădeşte activitatea întrucât de la 2.000 de DRG (sistem de finanţare pe caz rezolvat - n. r.) pe care le-am avut de realizat luna trecută, am ajuns acum să avem 1.680 cu cronici cu tot. Mi se pare insuficient şi ineficient", a spus Ligia Stănescu.
La ora transmiterii acestei ştiri, conducerea Spitalului Municipal "Filantropia" s-a reunit într-un consiliu de administraţie pentru a lua în discuţie problemele salariaţilor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO