- Home
- Social
- ARAD, CRAIOVA, SLATINA, (27.09.2016, 10:12)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Protest al angajaţilor Poştei Române, în mai multe oraşe din ţară - FOTO, VIDEO
Angajaţii Poştei Române din mai multe oraşe din ţară au protestat, marţi dimineaţă, acuzând conducerile Companiei şi Ministerului Comunicaţiilor de lipsă de interes faţă de problemelor oamenilor, printre solicitările lor numărându-se creşterea salariilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.
Urmărește
1861 afișări
Poştaşii din judeţul Dolj au protestat, marţi dimineaţă, în faţa punctului de tranzit din zona Gării Craiova, nemulţumiţi de faptul că şefii Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) refuză să le crească salariile şi să le ofere condiţii decente de muncă, protestul fiind îndreptat şi împotriva conducerii ministerului Comunicaţiilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Aproape 200 de persoane au participat la mitingul, de marţi dimineaţa, organizat, în Craiova, de Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), filiala Dolj. Oamenii cer majorarea salariilor cu 200 lei şi să fie plătiţi pentru cât muncesc efectiv.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
Vasile Bănescu a comentat rezultatul alegerilor: Drumul spre sinucidere naţională e nebănuit de scurt şi aparţine populismului
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
“Suntem în situaţia în care mii de colegi ai noştri au salariul minim pe economie, după 10-15 ani de muncă sau chiar 20 ani de muncă. Salariul din economie creşte, dar cele din Poşta Română rămân pe loc sau, mai rău, sunt tăiate în urma normărilor. Avem foarte mulţi colegi cu jumătate de normă sau 75%, dar ei muncesc la program normal, 100%, sau chiar mai mult pentru că trebuie să îşi termine traseul. Normarea se face din birourile Companiei. Nu vin să vadă efectiv cât muncesc oamenii. Pe de altă parte, nu avem echipamente de protecţie, salariaţii nu au uniforme, încălţăminte”, a afirmat Florin Şăncăru, angajat al Companiei Naţionale Poşta Română.
Liderii sindicali spun că pe lângă majorarea salariilor oamenii cer şi condiţii decente de muncă şi acuză conducerea CNPR şi pe cea a acţionarului majoritar, Ministerul Comunicaţiilor, de faptul că nu vrea rezolvarea problemelor angajaţilor.
“Vara asta am avut vreo 10 întâlniri în cadrul comisiilor de negociere, dar suntem prinşi undeva la mijloc într-un joc. Suntem plimbaţi de la minister la Companie şi de la Companie la minister. Am ajuns la concluzia că suntem un fel de bătaie de joc. Salariaţii sunt revoltaţi deoarece conducerea CNPR refuză să acorde această majorare salarială. Şi nu se cere decât 200 lei. 50% dintre salariaţi au venituri nete între 910 şi 1100 lei şi ei chiar muncesc. Cu ce sunt ei de vină pentru faptul că, în ultimii ani, conducerea Companiei a pierdut contracte pe bandă rulantă, iar cele încheiate au fost păguboase? Salariaţii au salarii mizerii, iar conducătorii noştri au salarii de 10.000 lei la care se adaugă şi sporuri de conducere de 2.700. Dacă facem un calcul, vorbim de echivalentul a 10-11 salarii ale unui factor poştal. Iar agenţii poştali merg prin ploaie, prin vânt, prin frig sau prin căldură, nu stau în birouri. Fără echipamente de lucru, cu genţi de proastă calitate, cumpărate de ei din magazine. Plus că, mai ales în judeţ, angajaţii nu au apă curentă în clădirile în care lucrează, nu au toalete, plouă prin tavane, geamurile sunt sparte”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele SLPR - filiala Dolj, Titi Roman.
Acesta a mai precizat că angajaţii aşteaptă o decizie favorabilă în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Poşta Română, şedinţă care va avea loc vineri şi în cadrul căreia conducerea ar urma să prezinte variantele de majorări salariale, precum şi impactul asupra bugetului de venituri şi cheltuieli. Dacă nici de această dată solicitările lor nu vor fi soluţionate poştaşii sunt hotărâţi să întrerupă lucrul pe perioadă nelimitată, fie până vor primi salarii mai mari, fie până la demisia conducerii companiei.
Circa 100 de lucrători poştali au protestt, marţi dimineaţa, în Piaţa Gării din centrul municipiului Arad, cerând salarii mai mari şi condiţii mai bune de muncă, dar şi obligarea conducerii Companiei Naţionale Poşta Română să îşi crească veniturile, pentru că astfel creşterea salariilor nu ar mai reprezenta o problemă.
"Prima şi cea mai importantă nemulţumire este că suntem minţiti, din luna mai şi până în acest moment, cu toate că promisiuni sunt din partea conducerii Companiei Naţionale Poşta Română şi Ministerului Comunicaţiilor că revendicările noastre sunt soluţionate", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, liderul sindicatului din cadrul Poştei Arad, Ilie Tripa.
Sindicaliştii spun că încă din luna mai conducerea Companiei Naţionale Poşta Română şi Ministerul Comunicaţiilor le-au promis salarii mai mari, dar totul a rămas doar promisiune, aşa că cer acum o majorare a salariilor cu 200 de lei în sumă fixă pentru fiecare angajat.
Protestul s-a încheiat în jurul orei 09.30, dar sindicaliştii spun că dacă în urma noilor negocieri şi discuţii cu conducerea Poştei nu se va ajunge la o înţelegere, vor continua protestele.
Şi poştaşii din Slatina au protestat, marţi dimineaţa, în faţa sediului din centrul municipiului, fiind pentru a doua oară când aceştia ies în stradă. Oamenii s-au plâns de condiţiile de muncă şi de salariile mici.
Citeşte şi: Patria Bank a primit avizul pentru vânzarea de produse şi servicii financiare prin reţeau de retail a Companiei Naţionale “Poşta Romană” S.A.
Citeşte şi: Poşta Română achiziţionează echipamente şi servicii IT de 17 milioane euro, pentru modernizare
Citeşte şi: DOSARUL Poşta Română: Fostul director Mihai Toader, condamnat definitiv la 8 ani şi şase luni de închisoare
Citeşte şi: Marius Fecioru şi doi foşti directori din Poşta Română, trimişi în judecată de procurorii DNA
Citeşte şi: Actorul Sebastian Papaiani a murit la vârsta de 80 de ani / Alexandru Arşinel: "Regret că Dumnezeu nu a pus frână" / George Ivaşcu: Comedia e mult mai tristă în Romania
Citeşte şi: Parlamentarul Adrian Gurzău, audiat la DNA în dosarul în care au fost reţinuţi Angela Toncescu şi Dan Hosu
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe