- Home
- Social
- MANGALIA, (20.06.2018, 19:51)
- Cătălin Legănel
Protest al angajaţilor Şantierului Naval DMHI Mangalia
Câteva sute de angajaţi ai Şantierului Naval DMHI Mangalia au participat, miercuri seară, la o acţiune de protest în centrul oraşului Mangalia, salariaţii fiind nemulţumiţi de tergiversarea negocierilor privind tranzacţia pachetului majoritar de acţiuni al societăţii.
Urmărește
1370 afișări
Protest al angajaţilor Şantierului Naval DMHI Mangalia
Reprezentanţii Sindicatului Liber Navalistul spun că protestul este motivat de situaţia incertă şi ambiguă cu care se confruntă de peste şase luni, cauzată de tergiversarea negocierilor privind tranzacţia pachetului majoritar de acţiuni al DMHI SA, fapt ce generează nemulţumiri în rândul salariaţilor societăţii la adresa conducerii Ministerului Economiei şi Guvernului în general.
„Noi negociem de şase luni şi avem un dialog al surzilor. Noi le propunem şi ei nu ne refuză, dar ne spun că analizează. Ne-au făcut atâtea analize! Aşteptăm rezultatul lor, nu ştim dacă suntem bolnavi sau sănătoşi!”, a spus liderul sindicatului Navalistul, Laurenţiu Gobeajă.
Oamenii mai sunt nemulţumiţi şi de amânarea, în mod repetat, a negocierilor colective privind salarizarea şi alte drepturi salariale, având în vedere faptul că în ultimii trei ani salariaţii DMHI nu au beneficiat de creşteri salariale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Mark Rutte, la Davos: Putin nu are dreptul de a-şi exprima veto-ul în privinţa aderării unei ţări la NATO
-
Cât vor primi profesorii care participă la probele de competenţe de la BAC 2025. Remuneraţii de la 10 lei/candidat până la 16 lei/candidat
-
Kremlinul afirmă că Putin este gata să discute cu Trump şi că războiul din Ucraina nu e legat de petrol, ci de securitatea naţională a Rusiei
„Majoritatea celor care protează astăzi sunt salariaţii societăţii, nu neapărat membri de sindicat, care au preferat să rămână în ţară şi nu să plece în afară să câştige un salariu decent. Noi vrem să câştigăm un salariu decent aici, şi asta vrem să le demonstrăm, atât actualului angajator, cât şi viitorului angajator. (…) Vrem să muncim şi să fim respectaţi pentru munca noastră, să fim respectaţi corespunzător, să avem salarii decente”, a mai spus Laurenţiu Gobeajă.
Reprezentanţii SLN susţin că dacă problemele salariaţilor şantierului nu vor fi rezolvate, angajaţii vor merge să protesteze la Bucureşti, în faţa Ministerului Economiei.
”În situaţia în care nu se vor aproba condiţiile de asociere dintre Şantierul Naval 2 Mai SA şi Damen, în cadrul şedinţei Adunării Generale Extraordinare a acţionarilor din 21/22 iunie, vom face demersurile necesare pentru organizarea unui protest Ia Bucureşti, în faţa Ministerului Economiei, în data de 28 iunie, între orele 12.00 şi 15.00”, au adăugat reprezentanţii sindicaliştilor.
Protestul de miercuri s-a desfăşurat în faţa Casei de Cultură din Piaţa Republicii din Mangalia, timp de aproximativ două ore, finalizându-se în jurul orei 19.00 fără incidente.
În luna noiembrie a anului trecut, Damen Shipyards Group anunţa că a încheiat un contract cu Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) pentru achiziţionarea cotei sale majoritare în Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI), se arată într-un comunicat postat pe site-ul Damen.
Şantierul naval Mangalia, situat pe coasta de est a Mării Negre, are o suprafaţă de 980.000 de metri pătraţi, are trei uscătoare cu o lungime totală de 982 de metri şi un spaţiu de prindere de 1,6 kilometri.
Şantierul naval Daewoo din Mangalia a fost înfiinţat în 1997 ca un joint-venture între Daewoo şi Şantierul Naval 2 Mai Mangalia.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe