Protest global împotriva Barnevernet pentru susţinerea familiei Bodnariu

Cazul familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost luaţi de statul norvegian, a provocat un ecou în întreaga lume. Un protest global a fost anunţat, pe Facebook, pentru sâmbătă, de către un grup de sprijin, intitulat “Norway Return the children to Bodnariu Family”. Manifestaţiile de protest faţă de Barnevernet (Serviciul Pentru Protecţia Copilului din Norvegia) sunt programate să aibă loc în mai multe oraşe din 21 de ţări, scrie Gândul.

Urmărește
5041 afișări
Imaginea articolului Protest global împotriva Barnevernet pentru susţinerea familiei Bodnariu

Protest în 21 de ţări pentru susţinerea familiei Bodnariu. În România, mii de oameni au ieşit în stradă (Imagine Alexandru Dobre / Mediafax Foto)

Cazul familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost luaţi de statul norvegian, a provocat un ecou în întreaga lume. Un protest global a fost anunţat, pe Facebook, pentru sâmbătă, de către un grup de sprijin, intitulat “Norway Return the children to Bodnariu Family”. Manifestaţiile de protest faţă de Barnevernet (Serviciul Pentru Protecţia Copilului din Norvegia) sunt programate să aibă loc în mai multe oraşe din 21 de ţări: România (în 15 oraşe), Austria, Belgia, Germania, Grecia, Olanda, Ungaria, Italia, Irlanda, Norvegia, Polonia, Scoţia, Spania, Elveţia, Suedia, Marea Britanie, SUA, Canada, Hawaii, Australia, Noua Zeelandă. În România, la Cluj şi la Suceava, au ieşit în stradă câteva mii de oameni, informează Gândul.

Presa din România nu a fost singura care a preluat subiectul ce a dat naştere unor îndelungi dezbateri televizate şi ample proteste de stradă în întreaga ţară. Cea mai recentă reacţie a venit din partea postului de televiziune britanic BBC, care a difuzat un documentar exhaustiv, pe 14 aprilie, pe site-ul său, despre acest caz.

În introducerea materialului, BBC notează efectele pe care drama familiei Bodnariu le-a avut în întreaga lume.

“Cazul tânărului cuplu din Norvegia, ai cărui copii au fost luaţi de statul norvegian, a alimentat îngrijorări crescânde atât în plan intern, cât şi internaţional cu privire la practicile din domeniul protecţiei copilului.

Protestatari din întreaga lume, în frunte cu specialişti norvegieni de top, susţin că lucrătorii sociali se grăbesc, adesea, să separe copiii de familiile lor, având o motivare la bază incompletă, mai ales când este vorba de imigranţi”, notează BBC.

Prestigioasa instituţie media britanică face o trecere în revistă a evenimentelor care s-au succedat din momentul în care familiei Bodnariu i-au fost luaţi cei cinci copii.

“Viaţa lui Ruth şi Marius avea să fie distrusă brusc, într-o zi de luni, după-amiaza, în luna noiembrie a anului trecut, când două maşini negre au sosit la ferma unde aceştia locuiesc. Cei doi băieţi ai lor, în vârstă de cinci şi doi ani, alături de fratele lor mai mic, de doar trei luni, se aflau în sufrageria lor mare şi luminoasă. Ruth aştepta să sosească autobuzul şcolar, care trebuia să le aducă pe cele două fiice ale sale, în vârstă de opt şi zece ani. În acea luni, însă, autobuzul nu a mai venit. În schimb, Ruth a zărit cele două maşini negre şi o femeie, coborând dintr-una, care era de la serviciul local de protecţie a copilului, îndreptându-se spre locuinţa sa”, mai relatează BBC.

Mai departe, Ruth avea să fie chemată la secţia de poliţie pentru a fi interogată.

CITEŞTE CONTINUAREA PE GÂNDUL

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici