PROTEST în faţa Guvernului: Aproximativ 300 de persoane au cerut DEMISIA lui Ponta - FOTO

Aproximativ 300 de persoane au protestat, vineri seară, în faţa Guvernului, cerând demisia premierului Victor Ponta, urmărit penal de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor.

Urmărește
2419 afișări
Imaginea articolului PROTEST în faţa Guvernului: Aproximativ 300 de persoane au cerut DEMISIA lui Ponta - FOTO

PROTEST în faţa Guvernului: Aproximativ 300 de persoane au cerut DEMISIA lui Ponta (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

Manifestanţii s-au adunat în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului, în jurul orei 18.00, în urma unui mesaj postat pe Facebook, prin care românii erau chemaţi să protesteze faţă de refuzul premierului Victor Ponta de a demisiona după ce DNA a început urmărirea penală împotriva sa în acelaşi dosar în care este vizat şi fostul ministru Dan Şova. 

Protestatarii au avut steaguri, portavoce şi pancarte inscripţionate cu mesaje precum "Stop masacrării României, "La mulţi ani, Victor Ponta, cu executare", "Klaus, scapă-ne de impostor", "Ponta, nu mai sta, demisia" şi au strigat "Ponta, nu uita, puşcăria e casa ta, "Ponta la puşcărie", "Jos, jos premier mincinos" şi "Copy-paste".

Unul dintre protestatari a spus că a venit în Piaţa Victoriei pentru că vrea demisia premierului, considerând că este inacceptabil ca şeful Guvernului să fie ”un om împotriva căruia DNA are dovezi că este corupt”. ”Ar trebui ca după modelul din Europa şi premierul din România să îşi dea demisia de onoare”, a afirmat bărbatul.

La rândul său, o femeie care a participat la protest a spus că Victor Ponta trebuie să plece: ”Trebuie să plece în primul rând pentru că este corupt şi, în al doilea rând, pentru că a falimentat România”.

Manifestaţia s-a încheiat în jurul orei 21.00, fără a fi înregistrate incidente.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că, în condiţiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunând că, în opinia sa, este o "situaţie imposibilă" pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a preşedintelui Klaaus Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite.

Victor Ponta a fost învestit în funcţia de prim-ministru al României în mai 2012, în urma căderii Guvernului Ungureanu prin moţiunea de cenzură a Uniunii Social-Liberale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici