- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.03.2018, 11:14)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Protest în faţa Ministerului de Interne. Mii de poliţişti sunt în stradă/ MAI le transmite de când vor fi plătite orele suplimentare - VIDEO, FOTO
Circa 3.000 de angajaţii din penitenciare şi din poliţie protestează, la ora transmiterii ştirii, în faţa Ministerului de Interne principalele lor solicitări fiind condiţii de lucru mai bune, salarizare „echitabilă”, dar şi demiterea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.
Urmărește
3745 afișări
"Le cerem acestor onorabili guvernanţi să respecte legea 153 din 2017, în sensul ca şi Poliţia Română să fie introdusă în această grilă a legii, iar salariile să fie cele din Legea 153, nu din 2009. Suntem într-un paradox pe care numai Lia Olguţa Vasilescu îl înţelege. O medie a salariilor de încadrare, avem de 1.950 - 2.000 de lei, adică la nivel de muncitor necalificat. Dacă ei înţeleg că cei care trebuie să asigure siguranţa publică, dacă ei înţeleg că aşa se face o poliţie modernă, se înşală amarnic. Suntem dispuşi la manifestări de protest pe termen lung", a declarat, pentru MEDIAFAX, Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
"Cerem Guvernului trei măsuri: îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, plata orelor suplimentare, sunt peste un milion de ore suplimentare, îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare şi pentru personal şi angajări în sistem. Cerem o salarizare echitabilă, aplicarea grilei de salarizare, aşa cum s-a făcut şi pentru celelalte categorii de personal, este o problemă şi la legea pensiilor, pentru că toate au fost ciuntite în 2017, au fost tăiate cu aproape 30%. Totodată, cerem demiterea ministrului Tudorel Toader pentru că s-a dovedit incapabil să gestioneze penitenciarele. Singurele măsuri au fost beneficii pentru detinuţi şi ultima măsură- acordarea unor premii pentru condamnaţii dintre 2012 şi 2017, ceea ce ar însemna între 8.000 si 12.0000 de euro per deţinut. Cerem demiterea ministrului", a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), Sorin Dumitraşcu.
Câteva mii de angajaţi din penitenciare şi poliţie din toată ţara protestează, la ora transmiterii ştirii, în faţa Ministerului Afacerilor Interne. De la ora 12.00, protestatarii se vor îndrepta spre Piaţa Victoriei, unde mitingul va continua, în faţa Guvernului, în intervalul 13:00 - 16:00.
"Ne-am saturat să fim plătiţi ca în 2009, vrem să fim plătiţţi ca în 2018 pentru că exigenţele se raportează la prezent, nu la trecut. Suntem plătiţi în baza unei legi abrogate şi 80 şi ceva la sută au salariul de bază în valoare de 1.900 de lei, e valoarea salariului minim pe economie. Un muncitor calificat la Poliţia Locală are 2.500 de lei, iar un poliţist este fericit dacă ajunge la 1.900 de lei. Este inacceptabil", a spus unul dintre protestatari.
Un altul, venit din Suceava, spune că în condiţiile actuale, muncitorii din Ministerul de Interne sunt la limita supravieţuirii: "Am venit de la Suceava pentru a cere salarii decente. Sunt de 19 ani în domeniu. Mă descurc la limita supravieţuirii, de la o lună la alta. Ne descurcăm greu cu banii, dacă eram bine nu eram aici. Vom continua până vom găsi o cale de comunicare".
Ministerul de Interne a anunţat, legat de protest că:
"1.Legea salarizării bugetare nr. 153/2017 prevede etapele în care vor avea loc creşterile salariilor personalului bugetar până în anul 2022. Evident că fiecare categorie profesională îşi doreşte să beneficieze de aceste creşteri salariale încă din primul an de aplicare a legii, însă o creştere a salariilor pentru toţi bugetarii în acelaşi timp nu ar fi putut fi sustenabilă din punct de vedere al posibilităţilor bugetare.
2. Deşi poliţiştii şi militarii vor intra în grilă în mod etapizat, până în 2022, cu creşteri succesive, an de an,poliţiştii au beneficiat de măriri salariale în ultimul an, astfel:
- creştere salarială de 10% în octombrie 2017;
- creştere salarială de 4-5% la salariul net din ianuarie 2018;
- mărirea unor sporuri (de 5% sau 10%) pentru 28.000 de poliţişti din ianuarie 2018.
Cel mai mic salariu net din Poliţie (al unui agent debutant) a crescut de la 1.373 în decembrie 2016, la 1.776 în ianuarie 2018, la care se adaugă norma de hrană de 990 lei şi norma de echipament de 250 de lei şi alte sporuri, după caz.
Ofiţerii de poliţie, fără funcţie de conducere au salariile nete între1.909 lei şi 6.777 lei, la care se adaugă norma de hrană de 990 lei şi norma de echipament de 250 de lei şi alte sporuri, după caz.
Ofiţerii cu funcţii de conducere au salariile nete între 2.600 şi 11.000 de lei (în cazul chestorilor), la care se adaugă norma de hrană de 990 lei şi norma de echipament de 250 de lei şialte sporuri, după caz.
Munca prestată în zilele libere şi sărbătorile legale se plăteşte ca o zi normală de lucru la care se adaugă un spor de 75%. z".
Sursa citată mai anunţă că începând cu luna aprilie 2018, poliţiştilor li se vor plăti orele suplimentare efectuate în timpul săptămânii.
"Anul acesta se vor achiziţiona autoturisme şi autospeciale în valoare de 120 milioane de lei.Procedura de achiziţie este deja începută, fiind urcat anunţul pe SEAP. Dintre acestea, cele mai multe (700-800 buc.) vor fi destinate Poliţiei Române", se arată în comunicatul de presă.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe