Protest în Parcul Naţional Bucegi, de Ziua Europeană a Parcurilor. Agent Green reclamă tăieri ilegale de pădure

  • Valea Cerbului are cvadruplă protecţie naţională şi internaţională: parc natural, sit Natura 2000, Rezervaţie Naturală şi păduri virgine
  • Agent Green cere Ministerului Mediului să transforme munţii Bucegi din Parc Natural în Parc Naţional
  • În fiecare oră dispar, conform ultimelor estimări, aproximativ 6 hectare de pădure din tăieri legale şi ilegale
Urmărește
312 afișări
Imaginea articolului Protest în Parcul Naţional Bucegi, de Ziua Europeană a Parcurilor. Agent Green reclamă tăieri ilegale de pădure

Agent Green reclamă tăieri ilegale de pădure

A fost protest în Parcul Naţional Bucegi, chiar azi, de Ziua Europeană a Parcurilor. Activiştii Agent Green reclamă că pădurile seculare din Bucegi sunt jefuite, iar lemnul este transformat în parchet şi uşi.

„Am venit astăzi pe Valea Cerbului să vedem dacă o exploatare a pădurii din această zonă este legală, pentru că am constatat că în SUMAL autorizaţia de exploatare expirase la 30 aprilie, iar la faţa locului panoul ne spune că au drept de exploatare pe tot parcursul anului, ceea ce nu e posibil din punct de vedere legal”, spune Cătălina Rădulescu, avocat Agent Green.
 
Valea Cerbului este principala cale turistică de acces către vârful Omu, iar reprezentanţii ONG-ului au fost sesizaţi de chiar de către cei care frecventeză traseele din zonă. Au cerut prezenţa autorităţilor, pentru a verifica dacă tăierile de arbori se fac în mod legal şi de ce exploatarea continuă, atât timp cât autorizaţia a expirat de aproape o lună. Mai mulţi poliţişti şi jandarmi au venit la faţa locului. Nu însă şi cei de la Garda forestieră, care nu au avut oameni disponibili în această dimineaţă. 
 
În România, suprafaţa acoperită de păduri a scăzut dramatic, până la 29%, mult sub media europeană (43%). Iar jumătate din lemnul care dispare nu are acte.
 
„Aici e vorba de un parc natural. Parcurile astea naturale, pădurile din parcurile naţionale reprezintă 1% din suprafaţa României, care ar trebui să fie strict protejată, să nu se facă exploatări comerciale, pentru că exploatările comerciale pot pune în pericol biodiversitatea”, adaugă Cătălina Rădulescu.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici