- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (13.08.2017, 17:12)
- Mihaela Gidei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Protest în Piaţa Victoriei, faţă de Legea vaccinării | Părinţi: "Am venit pentru că vrem să fim liberi" , "Copiii mei nu sunt proprietatea statului!" | FOTO
Aproximativ 200 de persoane au protestat duminică, pentru câteva ore, în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de obligativitatea vaccinurilor. Oamenii susţin că legea care le impune să-şi imunizeze copiii le îngrădeşte dreptul la libertate.
Urmărește
5408 afișări
Aproximativ 200 de părinţi, care şi-au adus şi copiii, au protestat, duminică, în faţa Muzeului Antipa din Bucureşti, faţă de Legea vaccinării deoarece, spun aceştia, li se încalcă dreptul la libertate.
De asemenea, mulţi dintre părinţii prezenţi la manifestaţie susţin că micuţii lor au suferit efecte adverse în urma administrării serului, de aceea l-au refuzat pentru ceilalţi copii ai lor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Am venit pentru că vrem să fim liberi. Am trei copii, doar unul este vaccinat. Are şase ani. Pentru ceilalţi doi nu am acceptat vaccinul, pentru că am experimentat reacţii adverse la prima fetiţă. A avut tot felul: valori modifcate la ficat, nu lua în greutate, agitaţie. În principiu, e ideal să fim liberi. Ceilalţi copii ai mei au 5 ani şi 3 luni", a declarat Mihaela, prezentă la protest cu copiii şi cu soţul ei.
Protestul a fost unul paşnic, fără scandări şi fără incidente. Mulţi dintre manifestanţi şi-au pregătit de acasă mesajele, fie pe pancarte, fie pe propriile tricouri, care să exprime mai bine nemulţumirea faţă de Legea vaccinării: "Nu obligativităţii!" "Unde există risc, există alegere!", "Niciun medicament nu este obligatoriu pentru copiii noştri perfect sănătoşi!" sau "Copiii mei nu sunt proprietatea statului!".
"Suntem o ţară liberă, cetăţenii au dreptul la libertate. Nicio lege nu ne poate obliga să ne asumăm ceva. Medicul nu-şi asumă în scris, de ce părintele trebuie să-şi asume în scris un act, în condiţiile în care avem dreptul la informare? Nu ni se prezintă riscurile, şi cu toate acestea, tot părintele trebuie să accepte acest risc. Am un singur copil, are patru ani şi cred că nu va mai apărea altul din cauza legilor din România. Nu a fost vaccinat, doar în maternitate, la două ore după naştere şi a avut reacţii după vaccin. Acolo ne-am oprit, am refuzat alt vaccin", a spus Roxana, o altă mămică prezentă la protest.
Mulţi dintre părinţi sunt nemulţumiţi de compuşii chimici prezenţi în vaccinuri care, opinează aceştia, sunt dăunători pentru sănătatea celor mici.
"Cum să pui formaldehidă într-un vaccin pentru copii? Nu vedem asta decât în borcanele de la Muzeul Antipa, unde sunt ţinute exponatele!", a spus nemulţumit un bărbat.
Şi Cristian este un părinte care spune că vaccinul a avut efecte negative asupra fetiţei lui: "Au ieşit şi mulţi doctori la rampă şi au dat explicaţii. Fetei mici i-am făcut vaccinul ROR (rujeolă-oreion-rubeolă, n.r.) şi la 3-4 zile mi-a răcit. Te duci înapoi la spital, bagă antibiotice în ea. După câteva zile, iar. Are patru ani şi jumătate şi deja este victima unui vaccin. Asta credem noi, că nu avem cunoştinţe medicale, dar de la el este – are stări de nervozitate, îşi revenea după o oră şi jumătate. Doar de la el putea să fie".
Proiectul de lege privind organizarea şi finanţarea activităţii de vaccinare a populaţiei în România a fost adoptat, miercuri, de Guvern. Proiectul de act normativ instituie obligaţia vaccinării copiilor cu vaccinurile prevăzute în calendarul naţional de vaccinare, precum şi cu cele administrate în situaţii epidemiologice speciale întregii populaţii sau unor grupuri de populaţie. Actul normativ ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2018. Proiectul de lege a fost transmis Parlamentului.
Citeşte şi: Un bărbat din judeţul Vrancea şi-a înjunghiat copilul de 5 ani, apoi a intrat cu maşina într-un copac
Citeşte şi: Tânăra din Ploieşti, dezbrăcată de două prietene şi aruncată în stradă, victima unei răzbunări amoroase
Citeşte şi: Reabilitarea Parcului Central din Cluj costă, după Untold, aproape 300.000 de lei. Organizatorii festivalului vor suporta integral costurile
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Un bărbat din judeţul Vrancea şi-a înjunghiat copilul de 5 ani, apoi a intrat cu maşina într-un copac
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe