GALERIE FOTO  Video Protest în Sectorul 1 al Capitalei. Oamenii au blocat o trecere de pietoni, după ce o persoană ar fi decedat recent

Un protest s-a derulat în această seară într-o zonă intens circulată din Sectorul 1 al Capitalei.

2467 afișări

Veniţi cu cărucioare şi cu copii de mână, oamenii au ocupat toată strada. Au traversat-o ostentativ, pentru a atrage atenţia forurilor competente că trebuie să asculte vocea locuitorilor şi să ia măsuri concrete.

Mai exact, oamenii, revoltaţi că prin zonă se circulă cu viteze de peste 100 km/h, solicită eliminarea traficului de mare tonaj din zonă şi semaforizarea corespunzătoare a trecerii de pietoni, pentru ca evenimente precum cel din prima zi a acestei luni, un accident care s-ar fi soldat cu moartea unei persoane, să nu mai aibă loc.

Persoane mature şi, deopotrivă, copii au ţinut în mâini cartoane cu limitatoare de viteză având trecută cifra 50. S-a mărşăluit pe trecerea de pietoni sub privirile atente ale poliţiştilor.

Mesajul cu care oamenii au fost convocaţi în stradă de organizatorii protestului a fost următorul:

„Avînd în vedere faptul că luni, 01.07.2024, a avut loc un accident pe trecerea de pietoni din fata ansamblului rezidential Atlatic City, soldat cu decesul unei persoane, astăzi, 03.07.2024, la ora 18:00 se va organiza un miting la trecerea de pietoni din faţa blocului situat pe Şos. Gheorghe lonescu Siseşti, nr. 98 A (cel cu Mega Image la parter), la care suntem aşteptaţi şi noi, cei din Valletta Residence, să ne alăturăm celor de la Atlantic City şi de la Peak Residence.

În acest context, în măsura în care doriţi, să ne alăturăm în număr cât mai mare, pentru a forma un lanţ uman pe trecerea de pietoni, ca semn de protest, pentru a atrage atenţia autorităţilor şi a obţine soluţii concrete pentru siguranţa noastră, având în vedere că demersurile întreprinse de asociaţia noastră încă din anul 2021, cât şi de celelalte asociaţii din zonă, privind eliminarea traficului maşinilor de mare tonaj şi implementarea de măsuri de calmare a traficului (semaforizarea trecerilor de pietoni de pe Siseşti, instalarea dispozitivelor pentru limitarea vitezei, semnalizarea luminoasă intermitentă a trecerilor de pietoni) au rămas nerezolvate”.

Există şi un răspunsul primit de la autorităţile locale, pe care îl puteţi lectura mai jos. Mesajul sintetizat este: nu se poate!

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici