- Home
- Social
- BUCURESTI, (26.02.2016, 14:11)
- Cristina Raduta
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Protest la RATB: Salariaţii spun că nu au toalete şi că autobuzele sunt pericole publice. FOTO
Aproximativ 30 de angajaţi ai Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) au protestat, vineri, în faţa Autobazei Militari, nemulţumiţi de condiţiile de muncă, salariile primite şi dotările tehnice.
Urmărește
1871 afișări
Protest la RATB: Salariaţii spun că nu au toalete şi că autobuzele sunt pericolele publice (Imagine Andreea Alexandru / Mediafax Foto)
“Suntem nemulţumiţi de activitatea legată de traseu. Nu mai sunt bani pentru întreţinere, pentru şoferii care vor să lucreze suplimentar. O grămadă de şoferi de pe maşinile noastre pleacă să muncească în străinătate, numai în Autobaza Militari avem lipsă de personal de 40 de şoferi. Casierele lucrează pe 900 – 1.000 de lei şi nu au unde să îşi facă nevoile fiziologice. Îşi fac nevoile în pungi sau în coşuri de gunoi. S-au îmbolnăvit femeile din cauza condiţiilor de muncă”, a spus Ion Usturoi, reprezentant al Federaţiei Sindicatelor 2014.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Reprezentanţii RATB au confirmat, pentru MEDIAFAX, că angajaţii Regiei care vând titluri de călători în tonetele special amenajate nu au unde să îşi facă necesităţile fiziologice. "Este adevărat, aceste tonete nu sunt prevăzute cu toalete, însă există un program de lucru care să le permită angajaţilor să plece în timpul programului pentru a-şi rezolva aceste probleme", a spus Constantin Tobescu, reprezentantul RATB.
De asemenea, cei aproximativ 30 de salariaţi RATB care au participat la manifestaţia organizată vineri susţin că printre cele mai mari probleme pe care le are Regia se numără lipsa pieselor necesare reparaţiilor maşinilor. “Avem un autobuz care a luat foc în traseu, pentru ei (n.r. – conducerea RATB) este ceva normal. Unele autobuze au probleme cu frânele, aceste defecţiuni tehnice apar şi pe bord”, adaugă Ivan Florian, preşedintele Sindicatului Transportatorilor APT din RATB, organizatorul protestului.
Un alt motiv de nemulţumire pentru sindicalişti este numărul insuficient de mijloace de transport în comun care circulă pe străzile oraşului. Sute de autobuze sunt stricate şi pentru că nu sunt bani necesari reparaţiilor acestea sunt lăsate în depou săptămâni întregi, declară sindicaliştii RATB.
Până acum, circa 400 de şoferi au plecat să muncească în străinătate din cauza condiţiilor precare de muncă.
Citeşte şi: Angajaţii RATB protestează astăzi faţă de neregulile care au loc în Regie. Care sunt nemulţumirile lor
Citeşte şi: Controlorii RATB au amendat în ultima săptămână 2.683 de călători, însoţiţi de poliţişti locali şi jandarmi
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe