Protest la spitalul din Cernavodă faţă de decizia de desfiinţare a unităţii

Aproximativ o sută de angajaţi ai Spitalului Orăşenesc Cernavodă protestează, marţi după-amiază, în curtea instituţiei, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a transforma unitatea în azil de bătrâni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
16 afișări

Potrivit managerului Spitalului Orăşenesc Cernavodă, dr. Andrei Andrei, decizia ministerului nu se justifică, mai ales că există bani pentru susţinerea spitalului.

"Decizia de desfiinţare a spitalului nu se justifică din niciun punct de vedere. Oraşul are nevoie de un spital şi, în plus, există bani pentru funcţionarea lui. Consiliul Local şi-a arătat disponibilitatea de a susţine financiar unitatea, astfel că desfiinţarea nu se justifică", a precizat dr. Andrei Andrei.

Iniţial, angajaţii Spitalului Orăşenesc Cernavodă ar fi trebuit să organizeze un miting, cu începere de la ora 15.30, din faţa unităţii sanitare, până în zona centrală a oraşului, dar nu au obţinut la timp aprobările necesare astfel că s-au limitat la a protesta, timp de o oră, în curtea spitalului.

Protestatarii au scandat împotriva Ministerului Sănătăţii şi împotriva Guvernului şi au spus că vor încerca să obţină aprobările necesare pentru organizarea unui marş şi a unui miting de protest, până la sfârşitul acestei săptămâni.

"Oamenilor le este frică să nu rămână pe drumuri. Li s-a spus că nu vor fi trecuţi în şomaj şi că vor rămâne în sistem. Dar, pe de o parte, unde se vor duce atâţia oameni? Cine va putea angaja tot personalul sanitar? Şi apoi, dacă vor fi nevoiţi să facă naveta zilnic la spitale din Medgidia sau Constanţa, salariile se vor duce pe transport", a mai spus managerul spitalului din Cernavodă.

Pimarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, a mers, marţi, şi s-a întâlnit cu protestatarii, cărora le-a spus că a cerut Ministerului Sănătăţii ori să revină asupra deciziei de desfiinţare ori ca Spitalul Orăşenesc Cernavodă să devină secţie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Ministerul Sănătăţii a decis ca mai multe unităţi sanitare din judeţul Constanţa să fie desfiinţate ori comasate cu instituţii similare. Astfel, Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Nord urmează să treacă în subordinea Institutului Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie, Sanatoriul Mangalia urmează să fie comasat cu Sanatoriul Techirghiol, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa va fi comasat cu Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud şi Spitalul de Ftiziologie Agigea vor fi subordonate Spitalului Judeţean Constanţa. De asemenea, Spitalul Orăşenesc Cernavodă şi Centrul de Sănătate Băneasa vor fi transformate în azile de bătrâni.

Şi salariaţii Sanatoriului de Recuperare din Mangalia au ieşit în stradă, în urmă cu aproximativ două săptămâni, protestând timp de o oră în faţa Casei de Cultură din localitate, într-o încercare de a convinge conducerea Ministerului Sănătăţii să retragă proiectul de hotărâre cu privire la desfiinţarea Sanatoriului şi transformarea acestuia în secţie exterioară a Sanatoriului de la Techirghiol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici