Protest pentru asfaltarea unui drum turistic în Cluj; când plouă, autocarele sunt scoase cu tractorul

Zeci de locuitori ai comunei Sănduleşti, judeţul Cluj, au protestat, vineri, ameninţând cu blocarea unui drum judeţean de piatră, oamenii cerând ca acesta să fie asfaltat, deoarece când plouă, autocarele cu turişti sunt scoase din noroi cu ajutorul tractoarelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
484 afișări
Imaginea articolului Protest pentru asfaltarea unui drum turistic în Cluj; când plouă, autocarele sunt scoase cu tractorul

Protest pentru asfaltarea unui drum turistic în Cluj; când plouă, autocarele sunt scoase cu tractorul

Locuitorii din Sănduleşti s-au adunat, vineri, în faţa Primăriei având pancarte cu mesaje precum „Nu izolaţi Cheile Turzii, nu stopaţi turismul”, „Consiliul Judeţean Cluj – vrem asfaltarea DJ 103G”, „Consiliul Judeţean Cluj, indiferenţă faţă de dezvoltarea comunei Sănduleşti”, ei cerând Consiliului Judeţean Cluj asfaltarea unei porţiuni de 4 kilometri a drumului judeţean DJ103G, din care 800 de metri se află în intravilanul comunei, printre case.

„La iniţiativa mai multor cetăţeni din comuna Sănduleşti am organizat un protest în faţa Primăriei, peste 50 de persoane, să fie un semnal de alarmă pentru CJ Cluj că şi locuitorii din Sănduleşti aparţin judeţului Cluj. Suntem într-o zonă strategică, care face legătura cu Cheile Turzii, Cheile Tureniului şi Salina Turda, iar la sfârşit de săptămână trec turişti, iar GPS-ul indică acest drum turistic ca fiind cel mai scurt. Din cauza faptului că nu este asfaltată porţiunea de drum care trece prin comună se crează inconveniente pentru locuitori şi turişti, vara e praf, iar când plouă toată piatra de pe drum este spălată, iar drumul se tranformă într-un pârâu”, a declarat Marius Sin, organizatorul protestului.

Un alt locuitor din Sănduleşti, Laurenţiu Sin, a avertizat că dacă drumul judeţean nu va fi asfaltat, locuitorii comunei îl vor bloca.

Primarul comunei Sănduleşti, Călin Fărgaciu, a declarat, la rândul său, că piatra de pe drum estte spălată de ploi şi se formează noroi, devenind impracticabil.

„Este dezastru, se formează şanţuri. Am fost nevoiţi chiar să scoatem cu tractoarele autocare cu turişti străini care erau împotmolite. Vara când e cald şi trec maşini se formează praf care intră în casele oamenilor. Este un drum de mare importanţă turistică pentru judeţul Cluj iar oamenii din comună nu mai au răbdare. O soluţie ar fi ca porţiunea de 800 de m din intravilanul comunei să fie atribuiţi comunei iar Consiliul Judeţean Cluj să ne asigure finanţarea ca să putem să îl asfaltăm noi, iar atfel se va asigura confortul necesar locuitorilor şi turiştilor. Este o soluţie tehnică uşoară, care poate debloca situaţia”, a spus Fărgaciu.

Pimarul consideră că drumul ar putea fi asfaltat, astfel, până la sfârşitul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici