Proteste ale alegătorilor nemulţumiţi de rezultatul alegerilor (Video)

Peste o sută de persoane din Popeşti Leordeni, judeţul Ilfov, au protestat, luni noaptea, în faţa sediului Poliţiei, nemulţumiţi de rezultatul alegerilor, o manifestaţie similară având loc şi la Techirghiol, judeţul Constanţa, unde candidatului PDL i-a lipsit un vot ca să câştige alegerile.

Urmărește
25 afișări
Imaginea articolului Proteste ale alegătorilor nemulţumiţi de rezultatul alegerilor (Video)

Proteste ale alegătorilor nemulţumiţi de rezultatul alegerilor

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov, Elena Bucur, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că luni seară, în jurul orei 23.00, aproximativ o sută de persoane s-au adunat în faţa sediului Poliţiei din Popeşti Leordeni, nemulţumiţi de rezultatul alegerilor din localitate.

Totodată, aceştia susţin că un cetăţean din comună, membru unui partid, ar fi agresat mai multe persoane. În ultimul an, mai multe persoane au depus plângeri împotriva acestuia, pentru loviri şi alte violenţe, una dintre acestea fiind deja soluţionată cu trimitere în judecată, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov.

După aproximativ două ore şi jumătate, în jurul orei 1.30, protestatarii au plecat acasă, a mai spus Elena Bucur.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţen de Poliţie Ilfov, remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai mulţi cetăţeni ai oraşului Popeşti-Leordeni au afirmat că, în timpul campaniei electorale, anumite persoane au primit sume de bani pentru a vota un anumit candidat.

De asemenea, în urma protestului, care a avut loc în noaptea de luni spre marţi şi la care au participat aproximativ 150 de persoane, IPJ Ilfov a dispus ca un echipaj de ofiţeri de la Poliţia Popeşti Leordeni să identifice persoanele care, în timpul manifestaţiei, au blocat circulaţia pe DN4.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov precizează că, până în prezent, au fost amendate două persoane, pentru injurii.

Şi în comuna constănţeană Techirghiol, câteva zeci de alegători au ieşit în stradă, în noaptea de luni spre marţi, pentru a contesta rezultatul alegerilor pentru primăria localităţii.

La Techirghiol, câştigător al celui de-al doilea tur de scrutin a fost declarat candidatul PNL, la o diferenţă de numai un singur vot faţă de contracandidatul său din PDL.

Potrivit reprezentanţilor Biroul Electoral Judeţean, liberalul Adrian Stan şi reprezentantul PDL, Florea Constandin, au obţinut un număr egal de voturi la scrutinul de duminică. Liberalii au solicitat însă anularea unui vot primit de Constandin, pe motiv că ştampila „votat” nu este lizibilă pe un buletin, iar reprezentanţii BEJ le-au dat câştig de cauză şi au decis anularea acestuia. Astfel, candidatul PNL a fost declarat câştigător.

Luni seară, câteva zeci de simpatizanţi ai învinsului au ieşit în stradă, în centrul comunei, şi au cerut să li se dea votul înapoi şi ca alegerile pentru funcţia de primar al comunei să se repete. Manifestaţia acestora s-a desfăşurat fără incidente, la faţa locului aflându-se mai multe echipe ale DIAS.

PDL Constanţa a depus o contestaţie la Biroul Electoral Central şi aşteaptă acum rezolvarea acesteia.

După anunţarea rezultatelor celui de-al doilea tur al alegerilor locale, în mai multe localităţi din ţară au avut loc proteste ale unor localnici nemulţumiţi de rezultatul votului.

În judeţul Olt, aproximativ 200 de persoane, susţinători ai candidatului PSD la Primăria comunei Găneasa, s-au adunat, luni seară, în faţa sediului instituţiei, blocând pentru 30 de minute circulaţia pe DE 70, scandând "Hoţii, hoţii!" şi cerând anularea alegerilor şi desfăşurarea unui nou tur de scrutin.

În judeţul Vrancea, aproape 200 de localnici din comuna Câmpuri au protestat, atât în noaptea de duminică spre luni, cât şi în cursul zilei de luni, nemulţumiţi că reprezentantul Partidului Social-Democrat a pierdut alegerile la o diferenţă de câteva voturi.

În judeţul Timiş, un grup de aproximativ cinci sute de simpatizanţi şi membri ai PSD au protestat, luni, la Maşloc, nemulţumiţi că alegerile au fost câştigate de un candidat independent, fost primar al PDL, care a avut mai mult cu un vot faţă de candidatul PSD.

Aproximativ 300 de localnici din comuna Câmpuri, judeţul Vrancea, protestează, marţi, pentru a treia zi consecutiv, în faţa Primăriei din localitate, reclamând fraude electorale şi cerând anularea votului, nemulţumiţi că reprezentantul PSD a pierdut alegerile la o diferenţă de patru voturi.

Manifestanţii scandează lozinci împotriva candidatului PDL, primarul în funcţie Dumitru Vlădescu, care a câştigat alegerile, şi cer ca acesta să îşi dea demisia deoarece ar fi fraudat alegerile şi ar fi mituit mai multe persoane cu diverse sume pentru a-l vota.

Filiala Vrancea a Partidului Social Democrat a depus la Biroul Electoral Central o plângere prin care solicită anularea alegerilor din 15 iunie organizate în Circumscripţia Electorală nr. 17 Câmpuri, pe motiv de fraudă electorală şi organizarea unui nou scrutin.

"Motivul principal pentru care solicităm anularea alegerilor în Circumscripţia Electorala nr. 17 Câmpuri este frauda electorală constând în oferirea de bani pentru determinarea alegătorilor să voteze candidatul PDL care, potrivit rezultatelor consemnate în procesul-verbal întocmit potrivit art. 99 din Legea nr. 67/2004, a fost declarat câştigător al alegerilor pentru funcţia de primar în urma turului doi de scrutin organizat în 15 iunie. Această faptă constituie infracţiune, potrivit art. 109 alin. 1 din Legea 67/2004", se arată în plângerea semnată de preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici