Uite de ce mănâncă nemţii sparanghel. „E un super aliment!”
This browser does not support the video element.
Ştii probabil că mii de români au plecat în perioada asta în Germania la cules de sparanghel. Dar te întrebi ce anume are această legumă atât de special, încât nemţii vor cu tot dinadinsul să-l aibă pe masă, chiar în plină epidemie de coronavirus?
„E un super aliment, foarte bogat în nutrienţi, vitamine, minerale şi antioxidanţi”, explică dr. Adrian Copcea, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice.
Sparanghelul e plin de vitamine, dar în acelaşi timp are puţine calorii. În plus, e recomandat în dieta gravidelor.
„E o sursă foarte bună de acid folic, care e un nutrient important pe perioada sarcinii, mai ales în primul trimestru”, adaugă medicul.
Există sparanghel alb, verde şi violet. Acesta din urmă e mai dulce. Iar de aici şi multitudinea de reţete în care poate fi introdus sparanghelul.
„Se pare că îl preferă cu orice fel de adaosuri, dar mai popular e un sos numit sos olandez, care se face cu gălbenuş de ou şi cu unt! Deci untul este unul din partenerii clasici ai sparanghelului!”, mai subliniază acesta.
Pentru români, sparanghelul e o delicatesă! Nici nu e de mirare! Un kilogram costă în jur de 50 de lei!