- Home
- Social
- DEVA, (27.05.2015, 08:33)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proteste la minele Lonea şi Lupeni. Liderul sindical de la Lonea, în continuare legat cu lanţuri. Circa 300 de ortaci protestează în curtea CEH
Aproximativ 300 de mineri de la Lonea şi Lupeni au ajuns, miercuri după-amiază, la sediul Complexului Energetic Hunedoara, unde protestează în curtea unităţii, scandând "Minerii şi Valea şi-au pierdut răbdarea", iar directorul CEH, Constantin Jujan, a ieşit să discute cu aceştia.
Urmărește
359 afișări
Proteste la minele Lonea şi Lupeni. Liderul sindical de la Lonea, în continuare legat cu lanţuri (Imagine: Gigi Ciuncanu/Mediafax Foto)
Cei aproximativ 200 de mineri de la Exploatarea Minieră Lonea, care au plecat în marş, miercuri la prânz, spre sediul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), aflat la peste opt kilometri distanţă, au ajuns la Petroşani, transmite corespondentul MEDIAFAX.
La Petroşani au ajuns şi o sută de ortaci de la Mina Lupeni.
La ora transmiterii acestei ştiri, ortacii se află în curtea CEH şi scandează "Minerii şi Valea şi-au pierdut răbdarea".
Minerilor li s-au alăturat şi câteva zeci de angajaţi ai CEH, personal TESA din clădirea de birouri, care poartă banderole albe pe braţe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Directorul CEH, Constantin Jujan, a ieşit din sediu pentru a discuta cu protestatarii.
Miercuri dimineaţă, peste 300 de mineri de la exploatările Lonea şi Lupeni, din schimburile trei şi patru şi o parte din cei din schimbul întâi, au refuzat să intre în subteran şi au protestat în faţa sediilor celor două unităţi miniere, solidari cu liderul sindical de la Lonea, Vasile Păduraru, care este în continuare în greva foamei şi legat cu lanţuri de poarta de la intrarea în mină.
Ulterior, peste 200 de mineri de la Exploatarea Minieră Lonea au plecat în marş spre sediul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) din Petroşani.
Pe de altă parte, numărul ortacilor care au intrat în greva foamei a ajuns la patru, fiind vorba de doi mineri de la Lonea, între care şi liderul sindical, unul de la Lupeni şi unul de la preparaţia Coroieşti.
"Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara vor să atragă atenţia Guvernului asupra problemelor cu care se confruntă, mai ales că astăzi pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului va fi un act normativ care prevede acordarea de ajutor de stat de salvare pentru Complexul Energetic Hunedoara. Suma pe care vor să o aloce este insuficietă şi obligă complexul la divizare în societate de mine şi termocentrale. Amintim că suntem unificaţi doar de doi ani, iar divizarea ar însemna închiderea minelor şi transformarea termocentralelor în CET-uri. Cerem excluderea din actul normativ a obligativităţii divizării CEH", declara Petru Nica.
Minerii mai cer o infuzie financiară în CEH şi crearea unei scheme de sprijin pentru finanţarea producţiei de energie electrică, dar şi facilităţi fiscale pentru firmele care generează locuri de muncă în Valea Jiului şi judeţul Hunedoara.
Marţi după-amiază, liderul sindicatului de la Mina Lonea, Vasile Păduraru, s-a legat cu lanţuri de poarta de la intrarea în mină, în semn de protest faţă de faptul că cei 900 de angajaţi ai exploatării nu vor primi integral salariile.
Vasile Păduraru are 45 de ani şi este liderul de sindicat de la Mina Lonea, care are circa 900 de angajaţi.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe