- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (05.09.2012, 14:55)
- Alexandru Moise , Ovidiu Bărbulescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proteste la Oltchim: Aproximativ 100 de angajaţi s-au năpustit în sediu. Ponta: Nu trebuie să speriem investitorii
Aproximativ 100 de angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea s-au năpustit, miercuri după-amiază, în sediul combinatului după ce conducerea unităţii a solicitat la negocieri o delegaţie de şase oameni, la ora transmiterii acestei ştiri discuţiile fiind în desfăşurare, fără a fi înregistrate incidente.
Urmărește
997 afișări
Proteste la Oltchim: Aproximativ 100 de angajaţi s-au năpustit în sediu. Ponta: Nu trebuie să speriem investitorii (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)
Iniţial, protestatarii au cerut ca directorul general al combinatului Oltchim, Constantin Roibu, să vină să discute cu ei, însă acesta nu a ieşit în mijlocul oamenilor.
Ulterior, conducerea unităţii a cerut ca şase salariaţi să intre la discuţii cu reprezentanţii combinatului, solicitatrea fiind însă ignorată, aproximativ o sută de angajaţi năpustindu-se în sediul Oltchim, fără să fie înregistrate incidente şi fără să fie necesară intervenţia agenţilor de pază aflaţi la faţa locului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
"Am cerut demisia conducerii combinatului şi a liderului sindical Mihai Diculoiu, deoarece suntem nemulţumiţi şi de activitatea lui şi cerem premierului Victor Ponta să rezolve problema combinatului Oltchim şi a locurilor noastre de muncă, întrucât în caz de privatizare nu este fixat un număr anume de salariaţi prevăzuţi să rămână", a spus unul dintre protestatari.
La ora transmiterii acestei ştiri, o parte dintre protestatari se află în sediul Oltchim, iar restul, aproape 200, sunt în curtea combinatului şi aşteaptă venirea ministrului pentru dialog social, Liviu Pop.
Aproape 300 de angajaţi ai Oltchim s-au adunat, miercuri, în curtea combinatului pentru a protesta faţă de întârzierea luării unei decizii în privinţa situaţiei combinatului, solicitând de urgenţă vizita premierului Victor Ponta, şi faţă de faptul că nu şi-au primit banii şi bonurile de masă de două luni.
Liderul sindical Mihai Diculoiu a declarat că este vorba despre un protest spontan faţă de situaţia în care se află combinatul, susţinând că se urmăreşte "lichidarea societăţii".
Premierul Victor Ponta a dat asigurări, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Guvernul caută un investitor pentru Oltchim şi a făcut apel la angajaţii companiei să nu sperie investitorii, arătând că ministrul pentru dialog social, Liviu Pop, se va deplasa la Râmnicu Vâlcea pentru a discuta cu protestatarii.
Ponta a afirmat că Guvernul "munceşte de ceva timp" pentru găsirea unui investitor care să preia Oltchim şi să asigure locurile de muncă şi buna funcţionare a Oltchim, Arpechim şi altor societăţi care depind de combinat.
De asemenea, Constantin Roibu a demisionat, miercuri, din funcţiile de director general, poziţie ocupată timp de 21 de ani, şi de membru al Consiliului de Administraţie al Oltchim (OLT), ca urmare a propunerii şefului OPSPI, Remus Vulpescu, de înlocuire a managementului combinatului chimic.
Citeşte şi:
Directorul Oltchim, Constantin Roibu, a DEMISIONAT. A ocupat această funcţie timp de 21 de ani
Împreună cu Roibu au solicitat eliberarea din funcţii un număr de 15 directori şi contabilul-şef, printre care directorul general adjunct producţie şi investiţii, Nicolae Radu Olaru, şi directotul general adjunct financiar, Alin Smeu. Aceştia vor rămâne la dispoziţia companiei.
În urmă cu două săptămâni Guvernul a schimbat strategia de privatizare a Oltchim, prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acţiuni deţinut de stat, respectiv 54,6% din capitalul social, şi a creanţelor Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) şi Electrica SA, reprezentând 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.
Ministerul Economiei va negocia cu OMV Petrom, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, o opţiune de cumpărare de active ale rafinăriei Arpechim, exercitabilă de către investitorul desemnat pentru privatizarea Oltchim.
Data licitaţiei pentru privatizarea combinatului a fost stabilită pentru 18 septembrie.
Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic.
Potrivit celor mai recente date, în acţionariatul Oltchim se mai regăsesc compania germană PCC SE (18,32%) şi fondul de investiţii Carlson Ventures, înregistrat în Marea Britanie, care deţine prin Nachbar Services 14,02% din titluri.
Privatizarea Oltchim reprezintă una dintre condiţiile pentru aprobarea de către board-ul director al FMI a celei de-a şasea evaluări a acordului cu România.
La sfârşitul lunii august, aproximativ 300 de angajaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu din cadrul combinatului Oltchim au protestat faţă de decizia de trimitere în şomaj a peste 500 angajaţi, pentru perioada 27 august - 30 septembrie, din cauza lipsei capitalului de lucru necesar repornirii activităţii de petrochimie de la Piteşti. În urma protestelor conducerea combinatului a renunţat la trimiterea în şomaj a celor 506 angajaţi.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe